Sadullah Aydın

Namazı Niçin Kılmamız Gerektiğini de Öğretelim

19.09.2023 01:00:00 / Sadullah Aydın

Elhamdülillah, son yıllarda İslam düşmanı faşistleri, Batı uşağı sözde yurtseverleri, Amerika’ya jandarmalığı Kürt halkının kurtuluş mücadelesi diye yutturmaya çalışan sahte hevalleri, Kemalist, laik dinozorları çıldırtan, kin ve nefret içinde boğulup höykürmelerine neden olan çok güzel namaz etkinlikleri oluyor. Bu halkı, bu halkın çocuklarını Rableriyle barıştırma, özlerine döndürme çabası içinde gecelerini gündüzlerine katan gayretli müminlerden, Kur’an Nesli Platformundan, Peygamber Sevdalılarından Allah razı olsun.

Evet, çocuklarımıza namaz kılmayı öğretelim, namazı öğreten etkinlikler düzenleyelim. Çok güzel şeyler bunlar… Ama neden namaz kılmaları gerektiğini de öğretelim. Namazın ne olduğunu, niçin kılmaları gerektiğini, kimin için kıldıklarını bilmeliler. Ve namaz kılınmadığı taktirde ne olacağı, namaz kılmayanların akıbeti, namazsız bir nesil ve toplumun dünya ve ahirette karşılaşacakları ceza, bela ve musibetler konusunda da belli bir yaştan sonra çocuklarımız bilgi ve bilinç sahibi olmalılar. Namaz kılmayanların Allah katındaki konumlarından da haberdar olmalılar.

Biz namazı niçin kılıyoruz? Namazı kılmamızdaki amaç ne? Namaz kılmazsak ne olur? Nasıl bir akıbet bizleri bekliyor? Namaz düşmanlarının, namaz karşıtlarının Allah ve İslam nezdindeki konumları ne? Âlimlerimizin, dindar aydınlarımızın, bilgi ve şuur sahibi davetçilerimizin, İslam’ın hakimiyeti için çaba sarf eden genç kardeşlerimizin, dindar evlatlara sahip olmak isteyen ebeveynlerin bütün bu konularda çocukları, diğer insanları, toplumu, kitleleri aydınlatmaları gerekiyor.

Bu son derece elzem bir ihtiyaçtır. Çünkü çocuklarımıza şimdiden namaz bilincini aşılamamız gerekiyor.  Ne yazık ki babalarımızın, bizden öncekilerin, önceki âlimlerimizin çoğu insanlara namazı öğretmişler, namazın nasıl kılınması gerektiği konusunda bilgi vermişler ama namazın anlamı, namaz bilinci konusunda cahil bırakmışlardır.

O yüzden çok acı bir gerçekle karşı karşıyayız; namaz kılanlarımızın çoğu namaz bilincinden, namaz kültüründen uzak durumdayız. Namaz, Allah’a bağlılığın, Allah’a teslimiyetin, Allah’a mutlak ibadet ve kulluğun zirvesi olduğu halde; namaz Allah dışındaki otorite ve ilahlara isyanın, Allah düşmanlarını ret etmenin ilanı olduğu halde, namaz kılanlarımızın birçoğu Allah’ın düşmanlarına dost, dostlarına ise düşman olmuş durumdalar. 

Hem namaz kılıyor hem namaz düşmanlarıyla kol kola yürüyoruz. Hem namaz kılıyor hem namazı gericilik, çağdışılık olarak görenlerin, ekranlarda, sosyal medya platformlarında namaz kılanları aşağılayıp namaz etkinliklerini suç gibi görenlerin peşinden koşuyoruz. Namazı öğrenip kılmaya başlayan çocuklarımıza beyinleri yıkanmış zavallılar gözüyle bakan namaz düşmanlarına güç ve destek veriyor, onları seviyor, başımızda yönetici olarak görmek istiyoruz. Bir taraftan ne kadar sapkınlık, çirkinlik, ahlaksızlık, müstehcenlik varsa övüp desteklerken, kadınlarımızın ve kızlarımızın haya ve edebine savaş açıp çıplaklık ve fuhuşa teşvik ederken, öbür taraftan namaz etkinlikleri düzenleyip çocuklarımızı dinleriyle, dini değerleriyle buluşturma gayreti içinde olan fedakâr insanları her türlü yalan, iftira ve iğrenç algılarla mahkûm etmeye çalışan siyasetçilere oy deposu olmaktan çekinmiyoruz.

Namaz kıldırmayı öğretmenin yanında namaz bilincini de aşılayalım ki çocuklarımız neden namaz kıldıklarını bilsinler. Namaz onların hayatı üzerinde etki sahibi olsun, onları yönlendirsin, kötülük ve çirkinlikten korusun. Yarınlarını aydınlatan bir kandil olsun, meşale olsun…

Diğer Yazıları

Tüm Yazıları

Diğer Yazarlar

Tüm Yazarlar