Mehmet Eşin

Gazze’deki gazeteci katliamı

26.05.2024 01:00:00 / Mehmet Eşin

Aksa Tufanı, birçok noktada ‘ilkleri’ ve ‘en’leri içinde barındırmaktadır.

7 Ekimden bu yana -8 aylık bir süreye tekabül ediyor-  Gazze’de Siyonist işgal güçleri tarafından katledilen basın mensubu sayısı 148…

Washington merkezli basın özgürlüğünü savunan bir vakıf olan Freedom Forumu'nun vermiş olduğu rakamlar Gazze’deki Siyonist vahşetin boyutlarını bütün çıplaklığıyla gözler önüne sermektedir.

 30’dan fazla ülkenin 15 yıl boyunca savaştığı, toplamda 70-85 milyon insanın öldüğü, dünyamızın tanık olduğu en yıkıcı savaş olan 2. Dünya Savaşı’nın 1939-45 yılları arasındaki dönemde hayatını kaybeden basın mensubu sayısı 69…

20 yıl devam eden ABD'nin Vietnam'ı işgali sırasında ölen gazeteci sayısı 63,

3 yıl süren Kore Savaşı'nda ise 17 basın mensubu hayatını kaybetti.

Merkezi New York'ta bulunan Gazetecileri Koruma Komitesine (CPJ) göre ise Rusya ile Ukrayna arasında Şubat 2022'de başlayan ve iki yıldır devam eden savaş boyunca 17 gazeteci yaşamını yitirdi.

Bu rakamlar şunu gösteriyor.

Küçücük Gazze’de 8 ayda katledilen gazeteci sayısı, 2. Dünya Savaşının son altı yıllık kısmından ve Vietnam’daki 20 yıllık ABD işgalinde öldürülen gazeteci sayısının iki katından daha fazla…

3 yıl süren Kore Savaşı, 2 yıldır devam eden Rus-Ukrayna savaşında öldürülen basın mensubu sayısının 8 katından daha fazla…

İşgalci rejim, gazeteci ve basın mensuplarını hatta ailelerini dahi bilerek ve hedef gözeterek vuruyor.

Anadolu Ajansı'nın (AA) Gazze'deki foto muhabiri Ali Cadallah'ın evi 13 Ekim'de bombaların hedefi oldu. Saldırıda Cadallah'ın babası ve kardeşleri dâhil ailesinden en az 8 kişi şehit oldu.

İşgal ordusunun 23 Ekim'de Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırıda, El Cezire televizyonunun muhabiri Vail ed-Dahduh'un eşi, oğlu, kızı ve 18 aylık torunu ile ailesinden 8 kişi şehit oldu.

Han Yunus kentini hedef alan 1 Kasım'daki bombardımanda ise Filistin TV Muhabiri Muhammed Ebu Hatab ve ailesinden 11 kişi şehit oldu.

Siyonist İsrail'in 5 Kasım'daki saldırılarında da AA kameramanı Muhammed el-Alul, 4 çocuğu ve 3 kardeşi şehit oldu. (Kaynak: AA)

Sıcak çatışma bölgelerinde basın mensuplarının yanında yerlerini belirten sinyal vericilerin olması bir kuraldır. Ve bu sinyaller savaşan taraflara iletilir ki buralara saldırılmasın. Ama Siyonistler basın mensuplarını ve bulunduğu yerleri bilinçli olarak bombalamaktadır.

İşgalci israil güçleri, saldırıların ilk günlerinde uluslararası haber ajanslarına Gazze Şeridi'nde faaliyet gösteren gazetecilerin güvenliğini garanti edemeyeceğini belirten bir açıklama yaptı. Bunun yanı sıra israil ordusu, 26 Ekim'de basına gönderdiği mektupla, Gazze'ye ilişkin haberlere sansür getirdi.

Bunun sebebi, Gazze’de işlediği soykırım ve vahşet, dünyaya servis edilmesin. Bu katliamların tek bir tanığı olmasın. Kendi aleyhinde uluslararası mahkemelerde kanıt olarak kullanılmasın, dünya kamuoyunda yaklaşık bir asırdır uydurmuş olduğu ‘soykırım’ hikâyelerine halel gelmesin.

İnsanlık, siyonistleri hümanist, barışçıl ve hukuka uyan masum insanlar olarak tanısın. Filistinlileri ise terörist, cani olarak tanısın.

Ama Aksa Tufanı ile Siyonistlerin 75 yıldır insanlığı efsunladığı ‘soykırım’ sihri de sona erdi…  Şimdi hesap verme zamanı…

 

 

 

 

 

 

 

 

Diğer Yazıları

Tüm Yazıları

Diğer Yazarlar

Tüm Yazarlar