Mehmed Göktaş

Okullar Gazze ile açılmalı, Gazze ile başlamalı derse!

30.08.2024 01:00:00 / Mehmed Göktaş

Bu sezon bütün okullar Gazze ile açılmalı, Gazze ile başlamalı derslerine.

İlkokuldan, hatta anaokullarından üniversitelere kadar eğitim ve öğretime Gazze ile Filistin ile başlamalıdır bütün okullar.

Gazze’nin her yaştaki şehit çocuklarının, yaralı ve sürgün gençlerinin görselleriyle donatılmalı okulların bahçeleri ve sınıflar!

Bu defa meydanlar ve caddelerdeki protesto etkinliklerinin yerini okulların bahçeleri almalıdır!

Erdemli, onurlu ve özgür düşünceli bir gençliğe yakışan budur. Böylece gençlik aynı zamanda yarınlarına bembeyaz bir sayfa bırakmış olacaklardır.

Biraz geç kalmış olabiliriz ama bu arada kırtasiye adına hiçbir Siyonist marka okullara sokulmamalı, öğretmenler bu konuda uyarılmalı ve öğrencilerine asla siyonist ürünleri tavsiye etmemeli hatta yasaklamalıdır, veliler de bunun takipçisi olmalıdır.

Neredeyse unutma aşamasına geldiğimiz Gazze duyarlılığımız okulların açılmasıyla birlikte yeniden alevlenecektir.

Hayret, sanki siyonist kâfir katliamına ara vermiş gibi zaten etkisi olmayan etkinliklerimize ara vermiş durumdayız. Bırakın ara vermeyi hepimizin gözünün içine baka baka işgal planının Batı Şeria ve Kudüs aşamasına gelmiş, Gazze’de sergilediği katliamları şimdi oraya kaydırmış durumdadır.

Mutlaka bir sıçrama, mutlaka gözle görülür bir hamle yapılması için okulların açılması es geçilmemelidir. Başta Milli Eğitim, sivil toplum kuruluşları, öğrenci kulüpleri, öğrenci velileri ve öğrencilerin kendileri şimdiden hazırlıklarını yapmalıdırlar.

Kanaat önderleri ve öğrenciler üzerinde etkin olan bütün yazar çizer ve sanatçılar da üzerlerine düşeni yapmalıdırlar. Çünkü her konuda olduğu gibi bu konuda da öğrenciler bir yol gösterici beklemekteler.

Gazze duyarlılığı konusunda Üniversitelerimizin Avrupa ve Amerikan üniversitelerinin gerisinde kalması ne insani ve ne de İslami açıdan asla kabullenecek bir şey değildir.

Unutmayalım Gazze için kıpırdamayan, gündeminde Gazze olmayan bir gençliğin ne kendi adına ne ülkesi ve milleti adına yarınlara verebileceği hiçbir şey yoktur.

Haydin, okulları yıkılmış, öğrencileri şehid edilmiş, öğrenimleri sekteye uğramış Gazzeli çocuklarımıza hiç olmazsa kendilerini unutmadığımızı bu şekilde gösterelim.

Bu duygu ve düşüncelerle herkesin cuması mübarek olsun!

Diğer Yazıları

Tüm Yazıları

Diğer Yazarlar

Tüm Yazarlar