Mehmed Göktaş

Lübnan’ın işgaline de mi susacağız?

28.06.2024 01:00:00 / Mehmed Göktaş

Birazcık bağırıp çağırdıklarımızı ve gıda türü yardımlarımızı saymazsak Gazze’nin işgaline ve çoluk çocuk on binlerce Müslüman’ın katliamına sustuk sayılır.

Hem ümmet olarak hem Türkiye olarak bir tek mermi, bir tek tabanca bile gönderemedik diye biliyorum, yanılıyor muyum, gönderildi de bizim mi haberimiz olmadı?

Ve bu arada bütün dünya biliyor ki Gazze direnişine silah gücüyle sadece İran İslam Cumhuriyeti destek oldu ve olmaya devam ediyor. HAMAS’ın elindeki füzelerin önemli bir bölümünün İran’dan olduğu gibi, Siyonist terör devletine karşı Yemen cephesi de İran destekli. Bu arada Irak ve Suriye’de Amerikan üslerine füze saldırısı düzenleyenler de İran destekli direniş gruplarıdır.

Bütün bunları başta İsmail Heniye olmak üzere HAMAS liderleri defalarca itiraf edip teşekkür etmişlerdir. Durum bu iken bizim iktidar yanlısı İslami medya bunu ısrarla görmezlikten gelmeye devam etmektedir.

Gelelim Lübnan’a, Lübnan Hizbullah’ına... Türkiye ile hedefleri ve menfaatleri belki hiçbir dönemde böylesine örtüşmemiştir.

Şimdi Siyonist terör devleti Lübnan’ı işgale yelteniyor ve bunu da Güney Kıbrıs Rum kesimi üzerinden yapmaya çalışıyor.

Buna karşı Lübnan Hizbullah’ı Kıbrıs Rum kesimini sert bir şekilde tehdit etti, savaşın tarafı olarak göreceğini ve açıkça hedef alacağını ilan etti.

Halbuki Güney Kıbrıs bu haliyle Lübnan’dan daha çok Türkiye’nin hedefi olması gerekmez mi?

Haritaya bir bakın, israil’in Güney Kıbrıs üzerinden saldırı hattı çekmesi demek Türkiye’nin Mavi Vatan iddialarını çöpe atması, Akdeniz’den kovulması demektir.

Türkiye’nin devlet olarak Lübnan’a destek olması Gazze’ye destek vermesinden çok daha kolay değil midir?

Daha da önemlisi, Müslümanların devletleri dışında Lübnan’a ulaşmaları, terör devletine karşı fiili olarak mücadele vermeleri daha kolay ve gerekli değil midir? Belki dört bir yandan kuşatılmış Gazze’ye giremeyişimizin bahaneleri vardı ama Lübnan hiç de öyle değil.

Hem Sovyetler Birliği işgal ettiği Afganistan’dan dünyanın dört bir yanından gelen mücahidlerin katkısıyla kovulmadı mı? Az kalsın unutuyorduk Bosna’da da aynı katkı olmadı mı?

Demek istediğimiz, Lübnan’ın işgalini beklemek ve seyretmek başta Türkiye devleti olmak üzere bütün Müslümanlar için afedilmez bir hata olacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle cumanız mübarek olsun!

Diğer Yazıları

Tüm Yazıları

Diğer Yazarlar

Tüm Yazarlar