Mehmed Göktaş

Aramızda ne kadar veli ne kadar katil dolaşıyor?

08.01.2022 07:00:17 / Mehmed Göktaş

“Biliyor musun kızım, ben bir katilim!” dedi ve sustu kadın. Gelin bir anda şaşırıp kaldı. Kendisi bu evde iki yıllık bir gelindi, şahit olduğu böyle bir olay yoktu;

“Nasıl yani anne, kimi öldürdün, kimin katilisin?” dedi. Kadın yine bir müddet sustuktan sonra;

“Çocuğumun katiliyim, yavrumun katiliyim” dedi.

“Ne zaman, nasıl oldu bu iş?” deyince, yıllar önce kürtajla dört aylık yavrusunu öldürdüğünü söyledi. Birkaç bardak çay içinceye kadar sustular ikisi birden. Sonra kadın gelinine yöneldi, sakin ve yavaş yavaş anlatmaya başladı.

“Biliyor musun kızım, yıllardır unutamadığım gibi her geçen gün içimde büyüyordu bu acı. Rüyalarıma giriyordu öldürdüğüm yavrum. Dünyaya sığmaz oldum, nereye gitsem Allah’ın lanetinin üzerime yağdığını hissediyordum. Beni affetmesi için Allah’a çok yalvardım, çok ağladım, çok sadakalar verdim. Okuduğuma göre böylesi katillerin kefaret tutması gerekirmiş, geçen yılki iki aylık orucu da onun için tutmuştum. Ama Allah’ın beni affettiğine bir türlü inanamıyordum. Hem Allah affetse bile yavrum beni affeder miydi? Ne zaman bir çocuk görsem, yaşasaydı yavrum da bunun kadar olacaktı diye ağladım, ağladım..”

Bu esnada ikisi de ağlıyordu. Kadın gözlerini sildi ve devam etti;

“Biliyor musun kızım, ben bir canavarmışım, gerçekten bir canavar. Ancak bir canavar yapabilirdi bunu, kendi öz yavrusunu karnından koparıp bir poşetle çöpe atılmasına ancak vicdansız bir canavar müsaade edebilirdi.

(İnzar dergimiz için hazırladığım gerçek bir hikayeden bir bölüm)

Geçelim başka bir konuya.

Hepiniz velilerle ilgili şöyle menkıbeleri mutlaka dinlemiş veya okumuşsunuzdur;

“Filan camide namaz kılan bir adam bir ara aklından geçirmiş ki, acaba bu camide hiç Allah’ın velisi var mıdır? Biraz sonra yanındaki adam bizimkinin kulağına eğilmiş ve demiş ki; Sadece bu safta seninle beraber yedi kişiyiz.”

Bu tür veli menkıbeleri anlatılırken biraz da bazı camilerin ayrıcalıklı ve mübarek oluşuna vurgu yapılır.

Her neyse, inşaallah anlatıldığı gibi şu anda aramızda dolaşan Allah’ın veli kulları da vardır.

Fakat şu anda aramızda sayısız katillerin ve canavarların dolaştığından hiç şüpheniz olmasın. Şu benim anlattığım, katilliğini, canavarlığını kabullenip itiraf edenlerden sadece birisi.

Ya bir de canavarlığını aklının ucundan bile geçirmeyen, vicdanı sıfırlanmışları düşünün. Kürtaj ve benzer yollarla işlediği cinayetleri peynir ekmek yer gibi gören ve anlatanları bir düşünün.

Ve şu an yasadığımız toplumu bir de bu bakış açısından görmeye çalışın lütfen!

“Allah’ım, içimizdeki beyinsizler yüzünden bizi helâk etme!”

 

 

 

 

 

 

 

Diğer Yazıları

Tüm Yazıları

Diğer Yazarlar

Tüm Yazarlar