Mehmed Göktaş

“Ama Biz Tanışarak Evlenmiştik?”

08.11.2021 06:43:33 / Mehmed Göktaş

“Hiç de öyle olmamış, hiç de tanımamışsınız bir birinizi. Körü körüne evlenmişsiniz, sen sadece kendini kandırmışsın tanışarak evlendik diye” dedim.

Şaşırdı benim söylediklerime, hem de çok iyi bir şekilde tanışarak, görüşerek evlendikleri konusunda ısrar ediyordu.

Sizi bilmem ama ben içinden çıkamadığım sayısız ailevi sorunlara muhatap oluyorum. Bana yansıdığında iş işten geçmiş oluyor, artık benim duadan başka yapabileceğim bir şey kalmamış oluyor.

“Görerek değil sorarak evlenecektiniz. Tamam, belki birçok konuda gözle görmek önemlidir ama evlenirken gözünüzden ziyade kulaklarınıza inanacaksınız, güveneceksiniz” dedim.

“Nasıl yani?” dedi.

“Bakın, şu anda eşinizden şikayetçi olduğunuz hiç bir yönünü görememişsiniz. Çok inatçı biri olduğunu, her gün kavga çıkarmasına artık dayanamadığınızı söylüyorsunuz, sabahları çok geç kalktığını, başta mutfak olmak üzere temizliğe hiç dikkat etmediğini söylüyorsunuz. Bunları tanışma, görüşme esnasında niçin öğrenmediniz? Çünkü imkansızdı. Siz ancak en güzel elbiselerini giymiş, dakikalarca aynanın karşısından ayrılmamış, en güzel kelimelerini seçmiş en güzel tavırlarını sergilemiş bir bayanla muhatap olmuşsunuz. Onun annesiyle her gün kavga ettiğinden haberiniz yoktu, çenesinden, inadından ve daha birçok kötü yönünden haberiniz yoktu. Çünkü bütün bunlar ancak bir başkasından sorularak, duyularak öğrenebileceğiniz şeylerdi. O bayanı en iyi tanıyanlardan, uzun yıllar onu yakından izleyen birilerinden sorup öğrenecektiniz.

“Haksızlık olmasın, meseleye biraz da eşiniz açısından bakalım. O da sizin gibi aynı hataya düşmüş, zannedersem o da sadece gözlerine güvenmiş, gördüklerine inanmış, maşaallah filinta gibi bir delikanlı. Halbuki sizin öfkenizden, en ufak bir meselede parlayıp etrafı yakıp yıktığınızdan hiç haberi yok, bu yüzden yakın çevrenizle bile bağlarınızın kopukluğunu bilmiyordu. Hele elinizin birazcık sıkı olduğunu hiç sezdirmemişsiniz. Kısacası eşiniz de sizin hakkınızda sadece gördükleriyle yetinmiş ve karar vermiş...”

Allah aşkına, bayan veya erkek, evlenecek kardeşlerimiz biraz ciddi olsunlar! Sokakta bulduğunuz bir kişi nasıl olur da sizin çocuklarınızın annesi veya babası olabilir?

Allah aşkına sadece yakışıklı ve güzel gördüğünüz bir kişiyi kendinize iş ortağı olarak bile alır mısınız?

Diğer Yazıları

Tüm Yazıları

Diğer Yazarlar

Tüm Yazarlar