Mehmed Göktaş

Reis Duaları Kendisi Yapmalıdır

16.09.2021 07:04:49 / Mehmed Göktaş

Ve böylece sürüp giden şu tartışmalara son vereceği gibi Diyanet İşleri Başkanının üzerinden şimşekleri savmış olur.

Evet, duanın gerekli olduğu resmi açılışlarda ve benzer yerlerde eğer Başkan Erdoğan bulunuyorsa başkası değil bizzat kendisi yapmalıdır duayı.

Ben de rahatsızım Diyanet İşleri Başkanlarının resmi törenlerde, açılışlarda duadan duaya koşmasından, ölen devlet görevlilerinin cenaze namazlarını kıldırmasından, ekranlarda ilk görünen kişi olmasından dolayı rahatsızım, hem de çok rahatsızım.

Zannedersem bu durumdan Diyanet İşleri Başkanları da, illerde ve ilçelerde müftüler de rahatsız.

Ve hepsinden önemlisi İslam da rahatsız bu durumdan.

Görünürde Diyanet İşleri Başkanının etkinliği artmış, protokoldeki yeri önlere geçmiş olsa da, bakmayın bizim aptal laikçilerin feveran etmesine, bu durum laikliği pekiştirmekten başka bir işe yaramayacaktır.

Şu husus iyi bilinmelidir ki Müslümanların biri camide mihrapta biri de caminin dışında iki imamı, iki lideri olamaz. Bunun adı laikliktir, dinin ve devletin bir birinden ayrılmasıdır.

Dört Halifeye kadar Müslümanların bir tek imamı, bir tek lideri vardı, o hem camide Müslümanların önündeydi hem de cami dışında.

Hem bu görev sadece Halife tarafından değil, valiler ve komutanlar tarafından da yerine getiriliyordu.

Maalesef dört halifeden sonra camideki liderlik bırakıldı, sadece dışarıdaki liderlik devam etti.

Tamam, geçmişe göre bu ayrışımda dinin payı biraz daha artmış, bir zamanlar sofra duası yapmaktan öteye geçirilmeyen dinî önderler ön sıralara geçirilmiş olabilir.

Ama siz ne yaparsanız yapın temsil açısından bu İslam’ın ruhuna aykırıdır, İslam bunu asla kabullenmez.

Uzatmayalım, Sayın Erdoğan’ın hazır bulunduğu ve duanın gerekli olduğu yerlerde başkaları değil kesinlikle Sayın Erdoğan yapmalıdır, bunun için gereken birikime sahip olduğunu herkes biliyor.

Ve yine her zaman olmasa bile birlikte olduğu kişilerle namaz ifa edilirken mutlaka namazı da kendisi kıldırmalıdır. Zaten çoğu zaman öyle yaptığını görüyoruz.

Sevgili okurlarım eğer farkındaysanız ben hep yapılması çok kolay şeyler teklif ediyorum, öyle kanun çıkarmaya, anayasa değiştirmeye, referandum yapmaya gerek olmayan şeyler.

Hem bundan sonraki Cumhurbaşkanı, Başkan adayları da kendilerini ona göre yetiştirirler.

Diğer Yazıları

Tüm Yazıları

Diğer Yazarlar

Tüm Yazarlar