Mehmed Göktaş

11 Eylül 2001 Çöküşün Başlangıcıdır

11.09.2021 07:01:16 / Mehmed Göktaş

“Bugünden sonra artık hiç bir şey aynı olmayacak” demişti ya 2. Bush...

Evet, bu bir gerçekti, o günden sonra ABD için hiç bir şey aynı olmadı ve çöküş başladı.

Üzerine basarak bir daha tekrar ediyorum, 11 Eylül 2001 ikiz kulelerin vurulmasıyla Amerika’nın geriye sayımı başlamıştır.

Hiç bir düşmanın kolay kolay ulaşamayacağı okyanusların ortasında dünyanın en güvenli ülkesiydi ABD. Fakat benzeri görülmemiş bir şiddetle kalbinden vuruldu.

Hemen ertesi gün “Ya bizimle berabersiniz ya teröristlerle” diyerek zorla kendi tarafına çektiği ülkeleri, özellikle Afganistan’ın işgaline zorbaca ortak ettiği NATO ülkelerini de çöküşüne ortak etmiştir. Gelinen son noktada Afganistan hezimeti bu çöküşün yeni ve somut bir göstergesidir.

“Vay efendim 11 Eylül Amerika’nın kendi oyunuydu, Afganistan, Irak ve İslam coğrafyasından bir yerleri işgal etmek için bunu gerçekleştirdi vs.”

Külahıma okuyun bunları. İkiz kulelere çarpan uçaklardaki yolcular isim isim bilinmektedir, başka taraflara çekmenin hiç bir anlamı yoktur.

Efendiler, doğruluğu yanlışlığı ayrı bir tartışma konusu ama ikiz kuleleri uçaklarla vuranlar Müslümanlardır.

Maalesef yirmi yıl boyunca birileri hala “bunu kim yaptı?” sorusuyla kendilerini oyalamayı sürdürüyorlar. Halbuki bize göre kimin yaptığı değil “niçin yaptığı” tartışılmalıydı.

Küçük bir çevre örneğiyle meseleyi izaha çalışalım; bir aile düşünün, güçlü ve kuvvetli birilerinin zulmüne uğrayıp duruyor, bu zalimler ailenin namusuyla oynuyor, evini tahrip ediyor, bağını bahçesini gasp ediyor. Başta aile reisi olmak üzere hiç kimse bir şey yapmıyor veya yapamıyor. Evin küçük çocuğuna bu çok ağır geliyor, bunu bir türlü kabullenemiyor. Ve sonunun nereye varacağını fazla bir düşünmeden kendisi bir şeyler yapıyor.

Müslümanların, hem 11 Eylül hem benzer eylemlerin niçin yapıldığını düşünmeleri, yani meseleyi niçin evin küçük oğluna bıraktıklarını düşünmeleri gerekmez mi?

Ve asıl ABD ve Avrupa ülkeleri bu soruyu kendilerine sormalı değiller mi?

“Müslümanlar niçin bize karşı bu şekilde şiddet eylemlerine girişiyorlar, niçin bizi hedef alıyorlar” sorusuna cevap aramalı değiller mi?

Fakat buna yanaşmazlar. Çünkü ABD’nin İslam dünyasına ve Ortadoğu’ya karşı sürdürdüğü zulmün yegâne sebebi Siyonist Terör devletinin güvenliğidir.

Fakat unutulmasın, 11 Eylül 2001 ile start alan ABD çöküşüne siyonist terör devleti de dahil.

İlginçtir, Taliban yönetimi kurduğu kabinenin listesini açıklama tarihi olarak da bugünü yani 11 Eylül’ü seçmiştir.

Diğer Yazıları

Tüm Yazıları

Diğer Yazarlar

Tüm Yazarlar