Mehmed Göktaş

Gecelerimiz Gasp Edilmiştir, Kurtarmalıyız!

06.05.2021 05:09:20 / Mehmed Göktaş

Gecelerimiz, yani başka bir deyişle ömrümüzün diğer yarısı elimizden alınmış, işgal edilmiştir.

Abartmıyorum, isterseniz şöyle bir yoklayın, size ait olmadığını hemen anlayacaksınız.

Evinizde sizi bekliyor işgal güçleri, akşam olsun hele bir gelsin diye gözleri sizin yolunuzda. Sizin için ne diziler, ne yarışmalar, sabahlara kadar süren ne tartışmalar hazırlanmıştır. Özellikle bu programlar hep akşamınıza ve gecenize göre ayarlanmıştır.

Size hiç bir şey bırakmayacak şekilde geceniz tamamen doldurulmuştur.

Evimizde bizi bekleyen ekranlardan başka yanımızdan ayırmadığımız akıllı telefonlarımız da ayrı birer işgal kuvvetleri durumunda.

Müslümanlar olarak bu ekranları boykot etmek, kapatmaya çağırmak elbette beyhudedir. Önemli olan ekranlara hâkim olabilmektir. Alacaklarımız varsa elbette alacağız. Ne edip edip ibreyi lehimize çevirebilmeliyiz.

Aslına toplumun büyük bir kesiminin geceleri ta gündüzden işgal edilmiş, yorgunluktan bitap düşmüş, geceyi yaşama fırsatı bulamadan uyku bastırmış durumdadır.

Gece bütün insanlar için önemlidir ama Müslüman için gecenin önemi bir başkadır. Çünkü İslam Geceyi İhya etme medeniyetidir.

Müslüman geceyi ihya eden geceye can veren insandır. Müslümanın Rabbiyle buluşma anıdır gece. Gece bu anlamda iletken mi iletkendir.

Gece Allah ile güçlenme vaktidir, vahiy ile donanma vaktidir. Gündüz ise yüklendiğimiz bu enerjiyi sarf etme vaktidir.

Unutmayalım ki gecenin sonuna kadar uzanıp yatan birinin gündüze vereceği bir şeyi yoktur.

Bütün bunları sadece Kadir Gecesini ihya için söylemiyorum, bütün geceler ihya edilmek için vardır.

Müslümanlar mutlaka gecelerini işgalden kurtarmalıdırlar. Bunun için kafa yormalıdırlar. İlim ve ibadete uygun bir şekilde tanzim etmelidirler.

Aile fertleri bu konuda birlikte gayret göstermelidirler. Birlikte yapacakları okuma dersleri olmalı veya herkes kendi köşesine çekilerek derslerini ayrı ayrı yapmalı yani nasıl uygun oluyorsa.

Geceye destek olması için imkanı olanlar mutlaka gündüz bir kaç saat uyumalıdır. Kaylule diyoruz biz buna, geceyi verimli geçirebilmenin en güzel yoludur.

Aslında akşamımızı, gecemizi iyi tanımalıyız. Hangi saati okumaya elverişli, hangi saati ezber yapmak için uygun, hangi saati ibadete uygun, bu konuda kendimizi tanımış olmamız gerekir.

Diğer Yazıları

Tüm Yazıları

Diğer Yazarlar

Tüm Yazarlar