Fikret Gültekin

Hep aranızda olmaya devam edeceğiz

22.10.2011 15:42:54 / Fikret Gültekin

Asıl vurgulamak istediğim hususa geçmeden önce, ortak tavırlarla geliştirilen projelerin ürünü olarak yirmi dört askerin kimilerine göre bir hiç uğruna, kimilerine göre de vatan şehidi olarak katlinin ardından bildik söylemlerin dışında yeni bir şeyler duymadığımızı belirtmek isterim. 

Peki, neyi duymak isterdik? 20-21`inde eline silah verilerek, 20-30 yıldır dağlarda çatışanların önüne atılan o çocukların annelerinin, babalarının ‘biz artık çocuklarımızı askere bu şartlarda göndermek istemiyoruz` demelerini ve bunun için milyonların katılacağı yürüyüşler düzenlemelerini beklerdim. Öyle bir yürüyüş ki, ‘Yeter artık! Çocuklarımız sizin kırmızı koltuk ile kırmızı çizgilerinizi muhafaza için ölmeyecek` haykırışları yeri göğü inletsin.

Öte yandan yine, adı Mehmet, Mustafa, Hatice, Ayşe olan baba ve annelerin de “Biz PKK gibi İslam karşıtı ve katliamı bir keyif aracı olarak gören bir örgüte şu ana kadar verdiğimiz destekle yanlış yaptığımızın, hata işlediğimizin farkına vardık. Şimdiye kadar ona verdiğimiz destekten dolayı Allah bizi affetsin. Ayrıca şimdiye kadar verdiğimiz desteğimizi geri çekmek adına, değerlerimize, inançlarımıza bağlılığımız adına milyonlarla beraber yürümek istiyoruz” feryatlarını duymak isterdim.

Ölenler gitti, geriye timsah gözyaşı dökenler kaldı. PKK`nin ve faşizan duygularla asmak, kesmek, yok etmenin dışında bir şey düşünmeyen sistemin kandan beslenen yaratıklarının, organizeli halk kitlelerinden ciddi bir tepki görmedikçe bu oyunu oynamaktan vazgeçeceklerini sanmıyorum. Ve korkarım ki, halk sessiz kaldıkça daha çok katliamlara şahit olacağız. Sorumluluk ise sadece katillerin değil, onlara sessiz kalıp ortaya haklı, sivil, ciddi bir tepki koymayanların da olacaktır.

*** *** ***
Mesnetsiz iddialarla dokuz aydır cezaevinde tutuklu bulunan ve aralarında bizim de bulunduğumuz altı kardeşin ehl-i vicdan hakimlerce tahliye edilmesinin ardından yapılan insafsızca saldırılara gelince…
Dosyaya vakıf olan herkes, bu suçlamaların asla tutukluluğa gerekçe olamayacağı hususunda hemfikirlerdir. Aksine nasıl olmuş da sizi bu suçlamalarla tutuklatmışlar diyen onlarca hukukçu ve ehli insaf oldu.

Ancak tahliyelerden sonra kendini İslam ve Müslüman düşmanlığına adayan yaratıklar, nasıl olur da serbest bırakırlar diye feryat etmeye başladılar. Zaten ilk yakalanmamız da onların bu feryatlarının sonucu değil miydi?
‘Hepsi aramızda` diyerek halkta nefret duyguları oluşturmaya çalıştılar. Biz o İslam düşmanlarından beriyiz ve onların arasına girmekten Allah`a sığınırız. Onlar kalemlerini midelerine ve uçkurlarına satmışlar olarak koltuklarında oturmaya devam etsinler, biz de halkımızın arasında olmaya devam edeceğiz inşaallah.

Evet biz halkımıza sesleniyoruz ve diyoruz ki ‘hepimiz aranızdayız`. Allah yolunda hep beraber kurtulmak için yanınızdayız. Hem de sıcak soğuk, gece gündüz demeden aranızdayız. Tüm dertlere çare, sıkıntılara ortak olmak için aranızdayız.
Yine halkımıza ilan ediyoruz ki, Sizin ve çocuklarınızın cehennemden kurtuluşu için aranızdayız…
Fakirlerimizin karınlarını minnet etmeden doyurmak için aranızdayız…
Sadece doğruları yazmak ve ehli vicdana hakikati göstermek için aranızdayız…
Zalimlerin çirkin yüzünü sizlere göstermek, zulümlerini yüzlerine haykırmak için aranızdayız.

Ve bilelim ki kendini Allah`a adayan Müminler aramızda olduğu müddetçe Rabbimizin merhameti üzerimizde olacak. Lakin Rabbimiz, tüm nimetlerini esasta Mü`min kulları için vermiştir. İslam düşmanları ise bundan tabiri caizse otlanıyorlar.
Ve Mü`minlerden dolayıdır ki, zalimlerin; cürümleri, günahları yüzünden çoktan helak edilmeleri gerektiği halde, azapları erteleniyor.
Ve alnımız ak, başımız diktir. Toplumu fesada, anarşiye, teröre, uyuşturucuya, toplumumuzun ahlakına aykırı davranışlara sürükleyecek hiçbir faaliyetimiz, demecimiz, yazımız olmamıştır.
Biz böyleyken başkası bizi engellemeye çalışıyorsa onun yaptığı tek kelimeyle teröristliktir, hainliktir. Kendi yaptıklarınıza bi baksanıza, çıkarlarınız uğruna halkları, insan tacirlerine, uyuşturucu baronlarına, ahlaksız odaklara pazarlayanlar… satanlar…
Ve son olarak yaptıkları dualarla Mü`minlere destek çıkan tüm kardeşlerimizden Allah razı olsun. Allah için zindanlarda bulunan binlerce kardeşimizin de özgürlüklerine kavuşmaları için dualarınıza devam etmeniz temennisiyle,
Allah`a emanet olunuz.

Diğer Yazıları

Tüm Yazıları

Diğer Yazarlar

Tüm Yazarlar