Mehmet Ali Gönül

Yarına Kalan Zulüm

19.05.2024 01:00:22 / Mehmet Ali Gönül

Oynanan oyuna bakar mısınız Allah aşkına? Amerika işgalci israile sözde silah vermiyor diye, dünya basınının manşetlerinde boy boy haberler yayınlandı. Yayın kuruluşları Amerika’nın artık ambargo uyguladığını ve işgalci israilin bunu kabullenemediği için Biden’in istifasını istediğini dile getirdi. İşgalci israilin arkasındaki en büyük güç olan ABD, bir şekilde sütten çıkmış ak kaşık misali hamiyetperver göründü.

Hani gerçeğin bir gün ortaya çıkma gibi bir huyu vardır ya, birden anlaşıldı ki ABD sadece 9 tonluk bombaları vermek istemiyormuş. Refah’ın işgaline, Gazze’ye girer gibi değil de parça parça ve göze gelmeden sessizce yapılmasını istiyormuş. Küresel tepkinin yanı sıra Ekim ayındaki seçimleri de göz önünde bulundurmak lazımmış. İşgalci israil bunu düşünmüyorsa kendisi bir algı operasyonu yapmak adına ambargo uyguladığını basın yayına servis etmiş.

Küçücük bir alana ne kadar zulüm yağdı diye havsalamın alamadığı miktarda bombalar yağdıran sözde medeni ülkelerin ikiyüzlülüğü karşısında kusasım geliyor. Ne insan hakları ne kadın hakları ne de çocuk hakları karşısında yalanlarının kıtalar dolaştığı modern asrımız, artık gerçeklerin farkında ve meydanlarda…

Bu ümitle, yaşanan bu meşum zulme dur diyenlerin ektiği yeni insanlık fideleri ne yazık ki kök salmadan unutulup gidecek. Algıların hâkim olduğu zamanımızda kaç milyon algının altında kalacak bu mazlum coğrafya, Allah bilir! Bu nesil zihinlerin tarumar edildiği bir asrın baskısıyla unutup gidecek ve gelen nesil cılız bir sesle kendi medeniyetlerinin canavarlığını/barbarlığını dillendiremeyecekler.

Sakın olmaz, bu zulüm unutulmaz demeyin:

Kolomb’un katletmesiyle soykırım yaşayan milyonlarca Kızılderiliyi kimse anıyor mu?

Aztek ve İnka medeniyetinin sahiplerini kim hatırlıyor?

Hadi bunları geçelim de siyahilerin Afrika’dan Amerika’ya gemilerle kaçırılışları ve köleleştirilip asıllarından uzaklaştırılmalarını kim gündem edebildi?

Yakın zamanda Saraybosna’da yapılan soykırımda suçlu olarak kim veya kimler cezalandırıldı?

Aynı şekilde Nagazaki ve Hiroşima katliamının mimarı olan Amerika’yı kim suçlayabildi?

Demek ki yaptıkları yanlarına kâr kalan bu mimsiz medeniyetin yaptığı ve desteklediği Gazze katliamı ve soykırımı da unutulacak ve gündemden/gündemlerinden düşecek zamanı yaşayacak bu nesil.

Belki de unutmayanlar olarak dünyanın sessiz şahitliği altında mazlumca öldürülen Gazze’nin savunmasız yirmi bin çocuğu ve masum on beş bin kadınını dile getirebiliriz. Hasbunallah ve nimel vekil veya elhamdulillah diyen bu nesil, bu zulmü unutmayacak. Bundan emin olanlar Amerika, işgalci israil ve onların destekçileridir. Şu anda 35 bin HAMAS direnişçisi varsa, bu çocuklar bu sayıyı yüz bine çıkaracaktır. Allah yarına bırakır ama zalimin yanına bırakmaz. Zulüm ve soykırım, sadece direnişçi yetiştirir.

Diğer Yazıları

Tüm Yazıları

Diğer Yazarlar

Tüm Yazarlar