Fikret Gültekin

Komşularla "Sıfır sorun", israille "Sıfır ilişki"

16.09.2011 15:40:43 / Fikret Gültekin

Kufe ehli ile ilgili olarak Hz. Hüseyin`e denir ki: “Onların kalbi sizinle, kılıcı size karşıdır.”

 

Mavi Marmara raporunun israil`in istediği gibi çıkması üzerine Türkiye, israil terör devletine yönelik bir yaptırım paketi açıkladı.

Paket açıklanınca birçok kesimden farklı tepkiler geldi. Yukarıdaki tespite mutabık bir tablo çıktı ortaya. Buna göre:

Kalbi ve kılıcıyla israil`e destek olanlar.

Kalbi israil`e karşı olduğu halde korkudan kılıcı israil`den yana olanlar.

Kalbi ve kılıcı ile israil çete devletine karşı olanlar.

Tarafları tek tek açıklamaya çalışalım:

a) Kalbi ve kılıcıyla israil`e destek olanlar: Bu sınıfa kimler giriyor?

Esasta bunlar İslam`a düşmandırlar. israil`e olan dostlukları da “İslam karşıtlığı” ortak paydasından kaynaklanmaktadır. Aralarında gazeteci, akademisyen, işadamı ve siyasetçilerin bulunduğu bu grup İslam düşmanlığını hayatlarının en öncelikleri arasına yerleştirmişler. Bunun için de başta İslam`ın baş düşmanı olan israil olmak üzere tüm İslam karşıtlarına her türlü imkanlarıyla destek olurlar.

israil destekçilerinin gözünde çocukların kadınların katledilmesi bir anlam ifade etmiyor. Açıklamalarında sözü, israil`in yaptığı katliamlardan hesaba çekilemeyeceği vurgusuna getirirler. “Herkes köle,  israil ise tek ve tartışmasız efendidir” siyonist yaklaşımının sözcüsü olurlar.

Yüzbinlerce insan mı ölmüş, Mavi Marmara`ya baskın yapılıp dokuz Türkiyeli Müslüman mı katledilmiş? Onlar için önemli değil. Ancak benliklerini, kılıçlarını siyonistler için seferber edenlerin Finolarına biri tekme atsa canları çıkar.

Oysa ki Resul-i Ekrem (sav)`in şu mübarek sözleri, mü`mine Allah`ın verdiği değeri ne de güzel ortaya koyuyor.

“Allah katında dünyanın yok olması mü`min bir adamın öldürülmesinden daha hafiftir” (Beyhaki-Sünen VIII/23)

Her şeyiyle siyonist israil`e hizmet edenler bilmeliler ki, şu ana kadar onlarla bir şekilde ilişki kuranlar hiçbir zaman rahat yüzü görmediler. Çünkü onlar hep kölelik, israil de hep efendilik yaptı. Bu dünyada rezillik payları iken ahirette de onlarla haşrolmayı hakkedecekler. israil`e destek olanlar tüm çabalarına rağmen, müminlerin eliyle israil`in yok edilişine engel olamayacaklar.

“Şunu gerçekten bilmediler mi ki, kim Allah`a ve Resûlüne karşı gelirse artık şüphesiz onun için, içinde ebedi olarak kalıcı olduğu cehennem ateşi vardır. İşte büyük rezillik budur.”(Tevbe s.:63)

b) Kalbi israil`e karşı olduğu halde korkudan kılıcı israil`den yana olanlar: Bunlar kendilerini çok akıllı zannederler. Tüm işlerinin geliştirdikleri tedbirlerle başarıya ulaşması için her yola başvurmakta bir beis görmezler. Önemli olan sırtlarına aldıkları yükleridir. Bu yük zarar görmesin diye israil`in mazlum Müslümanların başına bomba yağdırması, onbinleri öldürmeleri ciddi anlamda tepki koymaya yeterli sebep değildir. Bir kölenin efendisini rahatsız etmemesi gerektiği gibi onlar da israil ve Müslüman çatışmasında tercihlerini hep israil`den yana koydular şimdiye değin. Bu kesimin mantığına göre onların dışında kim siyonist`e, Amerika`ya karşı olursa veya onların kurulu düzenlerinin dışında bir aktivite içinde olursa bunlar provokatör, anarşist, terörist olur. Bu hakkı kim onlara vermiş, bu gücü nereden buluyorlar, anlaşılır değil.

Bu tipler ellerindekini kaybederler korkusuyla İslam`ın izzetli duruşundan fersah fersah uzaklaşmışlar. Amerika ve israil`e karşı müşfikârane tavırlar sergilerken kendi dışındaki mü`minlere her türlü hile ve komplo ile kan kustururlar. Bunlar da tıpkı Medine`den Uhud harbine gidip orda şehid olanlara, “Eğer yanımızda olsalardı ne ölürlerdi ne de öldürülürlerdi...” dedikleri gibi Mavi Marmara şehidlerini Gazze`deki kardeşlerinin yardımına gittikleri halde, suçlayıcı ifadelerden çekinmediler. israil haklı, kardeşlerimiz de başkaldıranlar olarak yansıtıldı.

Bu anlayışta olanlar da bilmeliler ki boğazına kadar akıttığı Müslüman kanına batan israillilere bırakın destek olmak, onlara karşı durmamak bile kişinin Allah`ın rahmetinden uzaklaşmasına sebep olmaya yetecektir. Bir hadis-i şerifte Peygamber Efendimiz (sav):

“Yarım bir kelime ile de olsa kim mü`min ve Müslüman birinin öldürülmesine yardımcı olursa kıyamet günü (bu kişi) iki gözünün arasına “Allah`ın rahmetinden ümidini kesen” diye yazılmış olarak gelir.” (İbni Mace)

Açıklamalar israil`i rahatlatıyor ve yeni şehitler oluyorsa bunun hesabını kimse Allah`a veremez.

Öğüt alacaklarsa, dünya nimetinin ellerinden kaçacağı korkusuyla israil`in yaptıklarına sessiz kalan veya ona destek olanlara şu ayet kâfi gelir.

“Şimdi kalplerinde bir hastalık (bir nifak) bulunanların: “Bize bir bela gelmesinden korkuyoruz!” diyerek, (kafirleri dost edinmek için) onların arasında koşuştuklarını görürsün. Fakat, umulur ki Allah, (Peygamberine) zaferi veya (münafıklar hakkında) katından bir emir getirir de (onlar) içlerinde gizlediklerine pişman olan kimseler olurlar.” (Maide:52)

c-Kalbi ve kılıcı ile israil çete devletine karşı olanlar: Şanı yüce Rabbimiz birçok ayetinde mü`minleri kafirlere dost olmamaları konusunda uyarmıştır. Hatta bırakın kafirleri, Allah`a ve Resulüne karşı gelenler baba, oğul veya kardeşler bile olsa müminlerin onlarla dostluk kurmamaları isteniyor. Mücadele 22. Ayeti kerimesi çok açık bir şekilde yol gösteriyor. O halde;

-Müminim diyen herkes; Allah`ın, Resul`ünün ve müminlerin düşmanı israil`den nefret etmek ve onunla hem kalbiyle hem de kılıcı ile mücadele etmek zorundadır.

- israil`in müminlere karşı işlediği cürümler onun yeryüzünden tamamen silinmesini gerektirecek kadar büyüktür.

- Hükümetin terör çetesine karşı attığı adımlar isabetli; ama yetersizdir. Komşularla “sıfır problem” esasken israil`le “sıfır ilişki” esas alınmalıdır.

- İsrail çete başları tarihi iyi bilir. Hz. Musa (as) atalarınıza:

“...yaratanınıza tevbe edip, nefislerinizi öldürün...” dedi de onlar birbirlerinden yetmiş bin kişiyi öldürdüler. Şimdi siz yeniden azgınlık yapıp müminleri katlediyorsunuz. O halde siz kendinizi öldürün, henüz Mehdi (as)`ın şanlı ordusu sizi çepeçevre kuşatmadan.... Aksi halde sizleri Ğarkat ağacı bile kurtaramayacaktır.

 

İzzetli bir yaşamı tercih eden mü`minlere selam olsun

Diğer Yazıları

Tüm Yazıları

Diğer Yazarlar

Tüm Yazarlar