Fikret Gültekin

"Girin Cennete"

15.07.2011 15:50:17 / Fikret Gültekin

Dünyada iken halkların da Allah ve dostlarından uzak kalmakla uğradıkları akıbeti, ayetlerin ışığında açıklamıştık. Böylece sadece lider pozisyonunda olanlar değil onlara bilerek ya da bilmeyerek tabi olanların da kendi akıbetlerinin sorumlusu olduklarına vurgu yapmıştık.

Bu hafta ise halklarını hem dünyada hem de ahirette, mutluluğa, saadete ve cennete götüren liderlerin vasıflarından bahsedeceğiz inşaallah.

Bütün insanlık tarihi boyunca gönderilmiş en şerefli, en adil, en merhametli, en vefalı, en doğru, en eğitici, en ferasetli lider Allah Resulu Hz. Muhammed aleyhisselatu vesselam`dır. Bu tespit sadece bizce değil ehli akıl, ehli vicdan herkesçe yapılmıştır.

Rabbimiz Onun (sav) gibi önder bir Peygamberi tüm insanlara davetçi olarak görevlendirmekle dünyaya büyük bir lütufta bulunmuştur. Kıyamet kopuncaya kadar da Ondan daha yücesi dünyaya gelmeyecektir.

O Resul ki, yedi kat gök ve yer ile arasındakileri bir emirle yaratan Allah Azze ve Celle`nin Peygambere itaati kendisine itaatle eşdeğer tutacak kadar değer verdiği bir zatı muhteşemdir.

“Kim Peygambere itaat ederse, böylece muhakkak Allah`a itaat etmiş olur.”  (Nisa, 80)

O halde, Resul-i Ekrem (sav) “Ben de Elhamdulillah Müslümanım” diyen herkes için tartışmasız önder, biricik rehber ve liderdir.

Resul-i Ekrem`i lider kabul etmek, Onun hayatını veya Onun hayatını kendine biricik düstur edinen İslamî şahsiyetlerin emir ve tavsiyelerini bütün yönleriyle kabul etmek anlamındadır. Hesabımıza geldiğinde Ondan (sav) bir parça, gelmediğinde de din ile iman ile alakasız sözde liderlerden bir parça almak “Müslümanca” bir anlayışın ürünü değildir.

Resul-i Ekrem`in vefatından sonra şüphesiz Onun yolundan giden ve tarihe yön vererek kendi Müslüman halklarını cennete sevk eden binlerce lider geldi. Hz. Ömer, Selahaddin-i Eyyubi, Mevlana Halid-i Bağdadi, Şeyh Şamil, Ömer Muhtar, Hasan el Benna, Üstad Bediüzzaman, Şeyh Said ve İmam Humeyni… Ve daha nice adı şanla anılmaya layık liderler…

Bu peygamber takipçilerinin halkası bu gün de artarak büyüyor.

Şüphesiz Rabbimiz hiçbir dönem İslam ümmetini lidersiz, rehbersiz bırakmamıştır. Velev ki halkların zihinleri bulandırılarak bu mümtaz şahsiyetler görmezlikten gelinmişse de tabi onların seçkinliği bu perdeleri kaldırmaya güç getirecektir inşaallah.

Coğrafyamızın halkları Müslümandır. Müslümanlık ise dehlizlerdeki yakut ve incilerden daha değerlidir. O halde siz bu mücevherleri hurdacılara satamayız, satmamalıyız. O değerlerin muhafazasını teneke kutularda yapamayız, orda saklanmasına da göz yumamayız.

Müslüman halk, içinden onun gibi düşünen liderler çıkarmaktan aciz değildir. Onları cennete götürecek liderlerini aldatıcı perdeleri kaldırdıktan sonra pekâlâ ortaya çıkarabilecektir.

İşte olması mukadder özellikleriyle halklarını cennete götürecek liderlerin vasıflarından bazıları:

Müslüman liderin en temel amacı kendisine tabi olanların hem dünya hem de ahiret kurtuluşunu sağlamaktır. Bu durum başka hiçbir ideolojinin liderinde görünür değildir. Müfessir Ali Sabuni`nin anlatımıyla duygu ve düşünceleriyle, kanıyla, canıyla İslam`ı dert edinip gece gündüz durmadan çalışan lider…

Kendinden geçmiş, benliğini Allah`a havale etmiş kendi çocuğunu ateşten korumaya çalışan bir baba gibi halkını can yakıcı ateşten koruyan bir önder…

Basit dünyalık hesapların peşinden giderek halkına ihanet eden değil; dünyayı halkının emrine vermeyi hedef edinen bir rehber…

Halkından bir tekinin bile sorununun çözümü için sabaha kadar yalvarıp yakaran bir lider.

Hz. Ebubekir (ra) misali halkı cehenneme girmesin diye bedeninin büyütülerek cehennemin doldurulmasını Allah`a teklif edecek kadar şefkat dolu bir lider…

Ferasetiyle, basiretiyle halkına yapılan zulümleri bertaraf etmek için hikmetle hareket eden bir lider…

Tarihimiz bu güzide liderlerimiz ile doludur. El an Diyarbakır`ın, Batman`ın, İstanbul`un sokakları ümmete liderlik edecek nice güzel insanı sırtında taşımaktadır. Ortaya çıkacaklarından şüphe yoktur. Velev ki özelde Bölgemizde halka tartışmasız sunulan egoist, Allah tanımaz, benliğini ilah edinenler “Önder” adı altında halka sunuluyor olsa da…

Lakin yalan ve iki yüzlülükle halklarını aldatmaya çalışanlar tarihin şahadetiyle hüsrana uğramaktan kurtulamamışlardır. 

Özlerinde mücevherler taşıyan bu halkın Müslüman liderleriyle cennete yol alacağı günlerin yakın olduğu aşikârdır. Biraz daha gayret, biraz daha şuur, biraz daha fedakârlık ve ne yaptığını bilenlerin hayırlı hizmetleri halka cennetin kapılarını sonuna kadar açacaktır.

Buyurun Kur`an`ın beyanıyla hayırda yarışanların akıbeti: “… Bir de onlardan Allah`ın izniyle hayırlarda öne geçen var. İşte büyük lütuf budur! (Onların mükâfatı) Adn Cennetleridir; oraya girecekler; orada altından bilezikler ve inciler takınacaklar. Orada elbiseleri de ipektir. Sonunda (Cennete girince) derler ki: “Bizden üzüntüyü gideren Allah`a hamd olsun. Şüphesiz Rabbimiz gerçekten Gafur ve Şekur`dur.” (Fatır: 32-34)

“Rablerinden sakınanlar da bölük bölük cennete sevk edilmişlerdir. Nihayet oraya vardıklarında kapıları açılmıştır ve bekçileri onlara: “Selam size; tertemiz oldunuz! Artık ebediyen kalıcı kimseler olmak üzere buraya girin!” derler. (Zümer: 73)

 

Diğer Yazıları

Tüm Yazıları

Diğer Yazarlar

Tüm Yazarlar