Elektrikleri kesilen mahalle sakinleri durumu protesto ederek basın açıklaması düzenledi

Diyarbakır'ın Hani ilçesine bağlı Gürbüz Mahallesinde trafo söküldükten sonra elektrikleri kesilen ve yaklaşık 7 gündür karanlıkta kalan mahalle sakinleri yaptıkları basın açıklamasıyla sorunun çözümü için yetkililere çağrıda bulundu.

Ekleme: 15.01.2024 17:40:06 / Güncelleme: 15.01.2024 17:41:31 / Güncel / Diyarbakır Haberleri
Destek için 

Hani ilçesine bağlı Gürbüz Mahallesinde vatandaşların iddialarına göre 8 ocak pazartesi günü trafoda oluşan arızadan sonra mahalleye gelen Dicle Elektrik ekipleri trafoyu söküp götürdü. Yaklaşık bir haftadır karanlıkta kaldıklarını belirten mahalle sakinleri, sökülen trafonun önünde astıkları "DEPSAŞ Zulmüne Hayır Tepkimiz Sandığa Gidilmeyecek" afişiyle basın açıklaması yaptı.

Yapılan basın açıklamasını karanlıkta kalan yaklaşık 200 hane adına Mesut Kaçmaz okudu.

Elektrik kesin kesintisi sürecini, konuya ilişkin Dicle Elektrik Dağıtım Şirketi ile yaptıkları görüşmeleri ve günlerdir enerji verilmediğinden kaynaklı olarak yaşadıkları mağduriyetleri aktaran Kaçmaz, sorunun çözümü için yetkililere çağrıda bulundu.

"Gürbüz mahallesi, sorumsuzluktan dolayı bir haftadır karanlıklar içinde"

Kaçmaz, "Diyarbakır Hanı ilçesine bağlı Gürbüz mahalle sakinleri olarak toplanmış bulunmaktayız. 8 Ocaktan önce sürekli ve kontrolsüz şekilde elektrik kesintileri yaşandı. 8 Ocak pazartesi sabahından itibaren ise mahallemizde bir haftadır elektrikler tamamen kesildi. Yetkililer trafonun fazla yüklenmesinden dolayı yandığını dile getiriyor. Ancak böyle bir şey söz konusu değildir. Trafo sapasağlamken bir anda elektrik kesintileri meydana geldi, trafoyu söküp götürdüler ve bir daha geri getirmediler." dedi.

Elektriğin hem günlük hayatın hem de mal ve üretimin temel ihtiyaçlarından biri olduğunu dile getiren Kaçmaz, "Elektrik olmadığında hayat durma noktasına geliyor. Mahallemizde onlarca çocuk, yaşlı ve hasta var. Kesinti yaşandığı için evlerimize su gelmiyor, banyo ihtiyaçlarımızı gideremiyoruz. Buzdolabımızdaki kışlık yemeklerimizin çoğu bozuldu, çocuklarımız evde ders çalışamıyor ve eğitimden geri kalıyor. Gürbüz mahallesi, sorumsuzluktan dolayı bir haftadır karanlıklar içinde." ifadelerini kullandı.

"Bu durumun devam etmesi durumunda birçok eylem ve boykota başvuracağımızı bildiriyoruz"

Mahallenin durumunu tüm yetkili mercilere iletmelerine rağmen kimsenin yardımcı olamadığının altını çizen Kaçmaz, yetkililere seslenerek şu ifadelere yer verdi:

"DEPSAŞ yetkilileri evlerdeki saatleri tek tek kontrol edip geriye dönük ceza yazacaklarını söylüyor, halk olarak bunu kabul edemeyiz. Evlere baskın yapıp kaçak kullananlara zaten ceza yazıyorlar. Bazı kesimler kaçak kullanıyor diye bir mahallenin tümünü cezalandırmak vicdansızlıktır. Yetkililere trafoyu biz halk olarak alıp sorunu çözmek istediğimizi söyledik, ancak bunu da kabul etmiyorlar."

Kaçmaz, "DEPSAŞ, çözümsüzlüğün merkezi haline gelmiştir. Halkımız perişan. Bu durumun devam etmesi durumunda birçok eylem ve boykota başvuracağımızı bildiriyoruz. Gürbüz halkı olarak buradan bir kez daha yetkililere sesleniyoruz, elektrik sorunumuzu kökten çözmenizi ve bu mağduriyetlerin bir an önce giderilmesi için elinizden ne geliyorsa yapmanızı önemle rica ediyoruz."şeklinde konuştu. (İLKHA)