ABD avukatlarından Biden'e çağrı!

ABD'de 90'dan fazla avukat, Başkan Joe Biden yönetimine, Gazze'deki saldırıları sürdüren işgal kuvvetlerine silah ihracatını kesme çağrısında bulundu.

Ekleme: 30.04.2024 12:08:43 / Güncelleme: 30.04.2024 12:16:50 / Dünya
Destek için 

 Politico'da yer alan bir habere göre,  90 avukat Biden yönetimine, işgal kuvvetlerinin Gazze'ye düzenlediği saldırıların ABD yasalarını ve uluslararası hukuku ihlal ettiğini belirten bir bildiri gönderdi.

Biden yönetimi içinden ve dışından avukatların imzaladığı bu bildiri, ABD'nin işgal kuvvetleri politikasına yönelik artan muhalefetin bir göstergesi olarak kabul ediliyor.

Bildiride, Gazze'deki ayrım gözetmeksizin gerçekleştirilen bombalamalara, sivil kayıplara, yardım konvoylarına yapılan saldırılara, okulların ve hastanelerin hedef alınmasına dikkat çekildi.

Tebligatta, Biden destekçilerinin çoğunun işgal kuvvetlerine silah ambargosu uygulanmasını istediğini gösteren anketlere atıfta bulunularak, "Yasa açık ve ABD'nin, Gazze'deki askeri saldırılara son verene dek İsrail'e silah sevkiyatını kesmesi gerektiğine inanan Amerikalıların çoğunluğuyla uyumlu." ifadelerine yer verildi.

Ayrıca tebligatta, işgal rejiminin sözde ordusunda görev yapan ABD vatandaşlarının Amerikan yasaları uyarınca yargılanabilecek savaş suçları işlemiş olup olmadığını araştırması konusunda Adalet Bakanlığına çağrı yapıldı.

Tebligata imza atan bir Adalet Bakanlığı çalışanı, "Bu, ABD hükümetinin kendi yasalarını ve politikasını ihlal ettiği bir an." ifadesini kullandı.

Ancak Beyaz Saray ve Adalet Bakanlığı, konuya ilişkin henüz bir açıklama yapmadı. ((AA))