O ülke WhatsApp gibi uygulamaların polis tarafından denetlenmesini istiyor!

Avusturya İçişleri Bakanı Karner, WhatsApp, Telegram gibi mesajlaşma uygulamalarının denetlenmesi hususunda emniyet güçlerinin yeterli donanıma sahip olmadığını belirterek, genel bir denetimden ziyade tehlike arz eden unsurların önlenmesi için polisin bu alanda gerekli yetki ve yeterliliğe sahip olması gerektiğini söyledi.

Ekleme: 19.06.2023 23:10:05 / Güncelleme: 19.06.2023 23:10:05 / Dünya
Destek için 

Devlet Güvenlik ve İstihbarat Biriminin başkent Viyana’da 17 Haziran'da yapılan LGBT yürüyüşüne yönelik radikal grupların planladığı terör saldırısının önlendiğine yönelik açıklaması sonrasında ülkede mesajlaşma uygulamalarının denetlenmesi hususu gündeme taşındı.

İçişleri Bakanı Karner, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, ülke istihbaratının söz konusu uygulamalar karşısında yeterince donanıma sahip olmadığını, WhatsApp, Telegram gibi mesajlaşma uygulamalarının denetlenemediğini söyledi.

Karner, yaygın kullanılan uygulamalara yönelik kitlesel bir denetlemenin söz konusu olmadığını kaydederek, "(Denetleme) varlığından şüphe duyulmayan bireysel tehditleri devre dışı bırakmakla ilgili. Polisin bunu yapmak için uygun yetkilere ve yeterliliklere ihtiyacı var." dedi.

Bu arada iktidarın küçük ortağı Yeşiller Partisi Karner'in önerisine karşı çıktı.

Etiketler: