Borrell: Şiddeti durdurmak için kelimelerden fazlasına ihtiyaç var

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, ''Gazze'de şiddeti durdurmak için kelimelerden fazlasına ihtiyaç var'' dedi.

Ekleme: 07.05.2024 14:01:51 / Güncelleme: 07.05.2024 14:01:51 / Dünya
Destek için 

Borrell, merkezi Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) olan ve İngilizce yayın yapan "The National" internet sitesinde, Gazze ve Orta Doğu'da yaşanan gelişmeler hakkında görüş yazısı kaleme aldı.

"Sözler açlıktan ölen çocukları doyurmayacak"

Borrell, Filistin-siyonist israil çatışmasının askeri çözümü olmadığına dikkati çekerek, "Kurşunlar fikirleri öldüremez ve şiddet sadece şiddeti doğurur. Sivillerin hayatları pahasına kazanılan askeri zaferler, gelecek nesiller için nefret tohumları ekeceğinden kısa ömürlü olacaktır" ifadesini kullandı.

Tüm ülkelere "harekete geçme" çağrısı yapan Borrell, "Sözler açlıktan ölen çocukları doyurmayacak. Dünya, acıları sona erdirmek, daha büyük bir savaşı önlemek ve Filistin'in geleceğine ilişkin görüşmelere geri dönmek için elindeki kozu kullanmalıdır" değerlendirmesini yaptı.

Borrell, "Gazze ve Orta Doğu'nun şiddet döngüsünü durdurmak için kelimelerden daha fazlasına ihtiyaç var" ifadesini kullandı.