Dolu sonrası bahçesinde oluşan zararı ve yaşadığı üzüntüyü videoda anlattı

Siirt'in Tillo ilçesinde yaşayan çiftçi Mahmut Demirkıran, son günlerde etkili olan sağanak yağışlar ve ardından gelen dolu yağışının fıstık bahçesine verdiği büyük zararı, telefonuyla çektiği bir video ile ifade etti.

Ekleme: 07.05.2024 15:50:05 / Güncelleme: 07.05.2024 15:52:30 / Güncel / Siirt Haberleri
Destek için 

İlk dolu yağışında çektiği videoda fıstık bahçesinin büyük zarar görmediğini, çoğu fidanın yerinde kaldığını belirten Demirkıran, çektiği ikinci videoda ise fıstık bahçesinde oluşan hasarı, yağan dolunun fıstık ağaçlarında tek bir yaprağı dahi bırakmadığını, yaşadığı üzüntüyü ve çaresizliğini dile getirdi.

'Yetiş ya rabbi yetiş, keşke bağımın bu hali görmeseydim' şeklinde üzüntüsünü dile getiren Demirkıran, "Bir bakar mısınız yağan dolu tek bir yaprak ve fıstık bırakmamış. Allah'ın hikmetine bir bakar mısın? Sen nasıl istersen öyle yaparsın. Baksanıza bölgenin haline, Allah en büyüktür. Keşke gelip bağın halini görmeseydim, Allah için bir bakın ne olmuş? Allah'ım sen daha iyi bilirsin." şeklinde hem tevekkülünü hem de duyduğu üzüntüyü videoda aktardı.

Yaşanan doğal afetin tarım ve çiftçilik üzerindeki olumsuz etkilerini belgeleyen bu video, bölgedeki tarımın ve çiftçilerin zorlu koşullarla karşı karşıya olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.

Çiftçi Demirkıran tarafından çekilen video, doğal afetlerin tarımsal üretim üzerindeki yıkıcı etkilerini vurgulayarak, yetkililerin çiftçilere destek olmasında ve yardım çağrısı yapma konusunda önemli bir rol üstlendiğini gözler önüne serdi. (İLKHA)