Siyonist Bakan: Yahya Sinvar'a suikaste...

Katil İsrail'in Ulusal Güvenlik Konseyi Başkanı Tzachi Hanegbi ,işgal güçlerinin Gazze Şeridi'ndeki Hamas hareketinin lideri Yahya Sinvar'a suikast düzenlemeye çok yaklaştığını iddia etti.

Ekleme: 05.05.2024 12:22:55 / Güncelleme: 05.05.2024 13:16:21 / Dünya
Destek için 

 HAMZA DURMAZ-   Tzachi Hanegbi  açıklamalarına Refah'ın işgalinin yakın olduğunu ekledi. 

Hanegbi , Netanyahu'nun, Refah'taki askeri saldırının gerçekleştirilmesi için kabinedeki tüm bakanların bilgisi dahilinde işgal ordusuna talimat verdiğini sözlerine ekleyerek , "Sizi bu konuda bilgilendirmeyeceğiz. Yakında başlayacağı da söylenebilir." dedi. Hanegbi şöyle devam etti: "Genelkurmay Başkanı'nın belirlediği bir tarih vardı ve İran'la gerilimin artması üzerine ertelendi."

"Şimdi mesele İsrail'in Refah'ı işgal edip etmeyeceği değil, ne zaman işgal edeceği" diyen Hanegbi, "Hamas'ın Sinvar'ın tünellerden çıktığı yönündeki açıklamalarına ve anlaşma önerisine yanıt vermedeki gecikmeye rağmen Sinvar'ın şu anda başı dertte" dedi. "Hamas'ın hayatta kalması için önemli bir karttan vazgeçtiği an, ki bu bizim kaçıranlarımızın kartı, onun için kolay bir şey değil, bu yüzden işler erteleniyor" diye ekledi.

Hanegbi, "Sinvar'ın zamanı sınırlı sığınaktan sığınağa koşuyor ve bir noktada, belki birkaç günden daha kısa bir süre sonra ona çok yakın olduğumuzu düşündü.'' dedi. 

 

Etiketler: