Bilanço ağırlaşıyor, ACI SEL OLDU

Türkiye bir yandan yangın felaketi öte yandan da sel felaketleri acıları sel gibi beraberinde getirdi. Özellikle Batı Karadeniz’de etkili olan şiddetli yağışlarla beraber bölgede sel felaketi yaşandı. AFAD, şimdiye kadar sel felaketinde 44 kişinin hayatını kaybettiğini, onlarca kişinin yaralandığını belirterek kayıp olanlara ise ulaşılmaya çalışıldığını açıkladı. Sel felaketinin yaşandığı yerlerde yaşayanlar, yaraların biran önce sarılmasını bekliyor.

Ekleme: 15.08.2021 07:00:53 / Güncelleme: 15.08.2021 07:01:01 / manşetler
Destek için 

AFAD, 40 VATANDAŞIMIZ HAYATINI KAYBETTİ

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, sel nedeniyle Kastamonu'da onlarca kişinin hayatını kaybettiğini, kaybolan kişilere ise ulaşma çalışmalarının sürdüğünü bildirdi.

AFAD'dan Batı Karadeniz'deki sele ilişkin yapılan açıklamada, tüm kurumların, personel ve araç desteğiyle tahliye, arama kurtarma ve müdahale çalışmalarına devam ettiği belirtildi.

 Açıklamada, "Sel nedeniyle Kastamonu’da 36, Sinop’ta 7 ve Bartın’da 1 vatandaşımız hayatını kaybetti. 9 vatandaşımızın tedavilerine hastanelerde devam edilmekte. Bartın'daki arama kurtarma çalışmaları neticesinde kaybolan 1 vatandaşımızın cansız bedenine ulaşıldı" bilgisine yer verildi.

“BİR ALLAH'IMIZ VAR, ALLAH'A YALVARDIK”

Bartın'da etkili olan şiddetli sağanak sonrası yaşanan selden eşiyle çatıya çıkarak kurtulan Mustafa Kemal Ünal, suların yükselmeye başladığını görünce eşiyle helalleştiği o anları gözyaşlarıyla anlattı.

Suyun birinci kattaki pencereye kadar çıktığını aktaran Ünal, "Evin çatısına çıktık, kurtuluşumuz yok. Kimsenin yardım edecek durumu yoktu, bir Allah'ımız var. Allah'a yalvardık, başka çare yok. Su gittikçe çoğalıyor, camdan içeriye girecek diye çatıya çıktık. Demek ki yiyecek ekmeğimiz varmış, Rabb'imize bin şükürler olsun kurtulduk ama her şeyimiz bitti." diye konuştu.

Ünal, tüm yiyeceklerinin depo olarak kullandıkları evinin altında bulunduğunu, sel nedeniyle hepsinin gittiğini, bahçelerinin zarar gördüğünü ifade ederek, sağlığı yerinde olduğu için Allah'a şükrettiklerini dile getirdi.

İlgili Haberler