Filistin Direnişi, Yemen'i övüyor!

Filistin direniş grupları, Yemen halkını ve Filistin halkını ve direnişini desteklemek için işgal seyrüseferine karşı yeni bir tırmanma aşamasının başladığını ilan eden Ensarullah hareketinin ve Yemen silahlı kuvvetlerinin liderliğinin pozisyonlarını övdü

Ekleme: 03.05.2024 23:16:17 / Güncelleme: 03.05.2024 23:16:17 / Dünya
Destek için 

Filistin direnişi  yaptığı açıklamada, "Yemen halkının özgünlüklerini ve cesaretlerini ifade etmek ve tüm Araplar ve Müslümanlar adına Filistin davasının tüm ulusun temel meselesi olduğunu ve hiçbir şeyin Arap ve İslam vicdanını Filistin'in çağrısına cevap vermekten ve onu destekleme görevini yerine getirmekten, halkını ve yiğit direnişini yerine getirmekten alıkoyamayacağını teyit etmek için ortaya çıktığı büyük halk yürüyüşlerini gurur ve gururla takip ettiğini" söyledi.

Filistin direnişi , "bu pozisyonların pratik tercümesi, Yemen silahlı kuvvetlerinin yeni bir tırmanma aşamasının başlaması ve özel olarak Gazze'ye ve genel olarak Filistin'e karşı soykırım savaşı durdurulana kadar İsrail'e ve destekçilerine tedarik hatlarını kesme çalışmaları hakkında söyledikleri aracılığıyla sözlerden önce eylemlerle geldi" diye ekledi.

"Bu cesur ve kahramanca pozisyonlar, tüm Arapların ve Müslümanların benimsemesi ve harekete geçmesi gereken pozisyonu temsil ediyor" dedi.

Gruplar, Yemen halkını tüm Ensarullah  ve lider Abdul Melik el-Husi'yi ve Filistin davasını desteklemek için Yemen hareketine liderlik eden "Ensarullah" hareketini selamladı.

Gruplar bu pozisyonları kutsadı, Arap ve İslam dünyasındaki halkları, güçleri ve akımları "saldırganlık, soykırım savaşı ve Siyonist düşmanın Refah kentine karşı bir kara saldırısı başlatma tehditleri karşısındaki ileri ve pratik konumları nedeniyle" onları desteklemeye çağırdı.

Açıklamasını "Arap ve İslam ulusumuzun tüm bileşenlerini ve halkımızı ve direnişimizi işgalci ve Nazi Siyonist terörizmi karşısında hedeflerine ulaşmada ve özgürlüklerini elde etmede destekleyen özgür dünya halklarını" selamlayarak bitirdi.