“HAMAS ile anlaşma olsa da olmasa da Refah’a gireceğiz” KATİL NETANYAHU’NUN AMACI OYALAMA

İşgalci çete elebaşı Benyamin Netanyahu, esir takası olsa da olmasa da Refah'a kara saldırısı başlatacaklarını söyledi. İşgal rejiminin sözde Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, Netanyahu'nun kendisine Refah'a kara saldırısı yapılacağı konusunda söz verdiğini belirtti.

Ekleme: 02.05.2024 04:00:35 / Güncelleme: 02.05.2024 04:01:02 / Güncel
Destek için 

Binyamin Netanyahu, işgal rejiminin ateşkes ve rehinelerin serbest bırakılması konusunda anlaşmaya varılıp varılmamasına bakılmaksızın Gazze'nin güneyindeki Refah kentinde HAMAS'a karşı bir operasyon düzenleyeceğini söyledi. HAMAS, işgal rejiminin 40 günlük ateşkes teklifine yanıt vereceğini açıklarken işgalciler, HAMAS'ın yanıtı çarşamba gecesine kadar bekleyeceğini duyurmuştu. Netanyahu ise esir takası olsa da olmasa da Refah'a kara saldırısı başlatacaklarını söyledi. Gazze'de bir ateşkese varılması konusunda haftalar sonra ilk kez beklenti yüksek. İşgal rejiminin Basın Ofisi’nden yapılan açıklamaya göre Netanyahu, Gazze'deki işgalci esirlerin yakınlarının temsilcileriyle bir araya geldi.

"REFAH'A GİRECEĞİZ"

Açıklamada Netanyahu'nun "Savaşı tüm hedeflerimize ulaşmadan durdurma fikri söz konusu bile olamaz. Anlaşma olsun ya da olmasın Refah'a gireceğiz ve HAMAS'ın oradaki birliklerini yok ederek tam zafere ulaşacağız." iddialarını öne sürdü.

"NETANYAHU REFAH KONUSUNDA BİZE SÖZ VERDİ"

İşgal rejiminin sözde Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, Binyamin Netanyahu'nun kendisine 1,5 milyon Filistinlinin bulunduğu Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah'a kara saldırı yapılacağı konusunda söz verdiğini belirtti. Ben-Gvir, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımda, kendi talebi üzerine Netanyahu ile beklenen Refah'a saldırı konusunda görüştüğünü söyledi. Netanyahu'ya Refah'a kara saldırısının yapılması gerektiği konusunda uyarıda bulunduğunu kaydeden Ben-Gvir, işgal rejiminin Refah'a gireceğine söz verdiğini ve devam eden Gazze saldırılarının da sona ermeyeceğini ifade ettiğini aktardı. Ben-Gvir, Netanyahu'nun Refah'a kara saldırısı yapılacağı yönündeki ifadelerini memnuniyetle karşıladığını ifade etti.

İşgal rejimi emretti

ABD POLİSİNDEN SOYKIRIMI

PROTESTO EDENLERE SERT MÜDAHALE

New York'taki Columbia Üniversitesi kampüsüne gelen New York Polis Teşkilatı (NYPD) özel birimleri, tarihi Hamilton Hall'de protestolarına devam eden Filistin destekçisi öğrencileri sert müdahale ile gözaltına aldı.

New York

Columbia Üniversitesinin Morningside Heights Kampüsü'nde, öğrencilerin bir süre önce kurduğu Gazze Dayanışma Kampı, polis ekiplerinin müdahalesiyle dağıtıldı. Büyük kamyonlar ve özel hazırlanmış rampalar yardımı ile protestocu öğrencilerin kısa süre önce girdikleri Hamilton Hall binasına gelen polis, binanın Amsterdam Caddesi tarafında toplanan halk tarafından protesto edildi. Hamilton Hall binasına pencereden girerek içerdeki barikatları yıkan polis, sert şekilde müdahale ettiği onlarca öğrenciyi kampüs dışına çıkardı ve gözaltına aldı. New York polisi, kampüs alanındaki Gazze Dayanışma Kampı çadırlarını da kaldırdı. Polisin müdahalesinden kısa süre önce Columbia Üniversitesi tarafından yapılan açıklamada, topluluğun güvenliğini ve düzenini yeniden sağlaması için NYPD'den yardım istendiği belirtilmişti.

ABD ÜNİVERSİTELERİNDE FİLİSTİN'E DESTEK EYLEMLERİ

Columbia Üniversitesinde Filistin destekçisi öğrenciler, nisan ortalarında okulun, işgal rejiminin Gazze'deki saldırılarını ve işgalini destekleyen şirketlere devam eden finansal yatırımlarını protesto amacıyla kampüsün bahçesinde oturma eylemi başlatmıştı. Rektörlük, eylemlerin 2. gününde, New York polisinden göstericilerin dağıtılması için yardım talebinde bulunmuş, kampüse giren polis, 108 öğrenciyi gözaltına almıştı. Columbia Üniversitesindeki olay, 7 Ekim 2023'ten sonra ABD'deki üniversitelerde Filistinli öğrencilere karşı başlayan "ifade özgürlüğü" engellemeleri tartışmalarını tekrar gündeme getirmiş, gözaltılara tepki olarak öğrenci protestoları ülke genelindeki diğer üniversitelere de yayılmıştı. ABD genelinde hala 50'den fazla büyük üniversitede, Filistin'e destek için öğrenci eylemleri devam ediyor ve polisin son 2 haftada aralarında bazı öğretim görevlileri de dahil 1000'den fazla öğrenciyi gözaltına aldığı belirtiliyor.  AA