KARANLIK ODAKLAR İŞBAŞINDA

Son dönemlerde gerek yazılı gerek sosyal medyada Kur`an-ı Kerim`e, Hz. Peygamber Efendimize ve İslami değerlere yönelik hadsizce saldırılar gerçekleştiriliyor. Adeta ‘karanlık odaklar işbaşında` dedirten bu saldırılara kamuoyundan büyük tepki var. Ancak haddi aşanlara yönelik herhangi bir soruşturmanın hâlâ açılmamış olması düşündürücü...

Ekleme: 29.12.2018 05:11:00 / Güncelleme: 29.12.2018 05:11:00 / manşetler
Destek için 

Mehmet Fatih Akgül, Mehmet Sait Çelik

Kur`an-ı Kerim`e, Hz. Peygamber Efendimize ve İslami değerlere yönelik hadsizce saldırılar sürüyor. Gerek yazılı gerekse sosyal medya üzerinde süren pervasızca saldırılar karşısında herhangi bir yaptırımın olmaması da kamuoyunda tepkiye neden oluyor.

“BU OLAY BUGÜNKÜ BİR MESELE DEĞİLDİR”

İslam`ın ve İslam şahsiyetlerinin bilinçli bir şekilde hedef alındığını aktaran Araştırmacı-Yazar Muhammed Zeki Kurt, “Oda TV ve buna benzer bazı kanallarda gerek Peygambere (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) yönelik gerekse İslami şahıslara yönelik bazı hakaretvari sözler söylendiği hususu bizce de malumdur. O ekranlardan bazen izliyor ve dinliyoruz. Dolayısıyla bu olay bugünkü bir mesele değildir. Peygambere (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) daha Peygamber olmadan da kendisi onların (müşriklerin) nezdinde Muhammed-ül Emin iken Peygamberliğini ilan ettikten sonra O`na deli dediler. Ondan sonra sihirbaz dediler. Akrabaların arasını ayırıyor dediler. Yani bu olay bugünkü bir mesele değildir. Oda TV`nin Halid Bin Velid`e ‘o bir savaş taşkınıydı kadınları avlamak için yapmıştır` gibi sözleri açıkçası ben sadece maksadı aşan laflar olarak değil kesinlikle bunun kasıtlı bir şekilde yapıldığını düşünüyorum.” dedi.

“EĞER TEPKİLER ORTAYA KOYMAZSAK BU SALDIRILAR DEVAM EDECEKTİR”

Tüm Müslümanların tepkilerini ortaya koymaları gerektiğini belirten Kurt, “Peygamberimiz ve İslami şahsiyetlerin Müslümanlar nezdinde itibarsızlaştırılmak istendiğine dikkat çeken Kurt, “Kesinlikle o güzel insanların Müslümanlar nezdinde itibarsızlaştırma ameliyesi olarak kabul ediyorum. Biz Müslümanlar olarak bunu kesinlikle kabul etmiyoruz. Yetkililerden daha önce bazı insanlar hakkında yapmış oldukları müeyyideleri nasıl uyguluyorlarsa bunlara da aynı cezaları uygulamalarını arzu ediyoruz. Halkımızdan da isteğimiz hiçbir teröre bulaşmadan, taşkınlık etmeden, kırmadan kesinlikle demokratik tepkilerini ortaya koymaları gerekiyor. Bunlar bizi sınamaya çalışıyorlar. Tepkilerimizi ölçmeye çalışıyorlar. Kesinlikle bizim halkımız, insanlarımız, Müslümanlar buna karşı tepkileri ortaya koymaları gerekiyor. Eğer tepkiler ortaya koymazlarsa bu saldırılar devam edecektir. Onun için ben şahsen bütün STK`ları göreve çağırıyorum. Kendi demokratik haklarını mutlaka ama mutlaka yerine getirmeleri gerekiyor. Bu tepki elzemdir. Müslümanlar kendi birlik ve beraberliklerini oluşturmazlarsa muarızlar mutlaka ve mutlaka tekrar saldırılara geçecektir.” diye konuştu.

“PEYGAMBERE KESİNLİKLE HİÇ KİMSE DİL UZATAMAZ”

Peygamberimize ve İslam`a hakaretin kabul edilecek bir şey olmadığını kaydeden Kurt, konuşmasının sonunda şunları söyledi: “Biz onların inançlarına saldırmadığımız gibi onlar da böyle bir yetkiye sahip değildir. Bazı kişiler bazı kahramanlar nasıl koruma altına alınıyorsa elbette ki Müslümanların değeri olan Peygambere de kesinlikle hiç kimse dil uzatamaz, böyle bir şey kesinlikle Müslümanları gücendirmektedir. Hatta başka şeyleri bile yaptırmaya davetiyedir. Bundan dolayı da kesinlikle yetkililerimiz buna mutlaka el atmalıdır. Bu konuda cezai müeyyidelerin olması şarttır.”

“BU İNSANLARIN, HALKLARIN DİNİNE YÖNELİK BİR HAKARETTİR, KÜFÜRDÜR, SALDIRIDIR”

İslam`a ve Peygambere hakaretin fikir ve düşünce özgürlüğü kapsamına alınamayacağını, hakareti yapanların şiddetli bir şekilde cezalandırılması gerektiğine vurgu yapan Araştırmacı-Yazar Sadullah Aydın ise, “İslam tarihine, asr-ı saadet zamanına baktığımız zaman Müslümanların asırlarca dünyaya ahlak, erdem, medeniyet, fazilet yaydıklarını görüyoruz. Bu karanlık TV`nin, karanlık gücün İslam`a, Müslümanlara, İslam Peygamberine yaptığı hakaret ilk değildir. Bu kesinlikle inanç, fikir, düşünce özgürlüğü kapsamına alınamaz. Bu inançlara, insanların, halkların dinine yönelik bir hakarettir, küfürdür, saldırıdır. Bunun şiddetli bir şekilde cezalandırılması gerekir.” diye konuştu.

TOPLUMU CEPHELERE BÖLEN SALDIRGANLIĞA GEREKEN CEVAP VERİLMELİ”

Peygamberimize ve İslam`a saldırının aynı zamanda toplumsal barışa ve ülkenin geleceğine yönelik de bir saldırı olduğunun altını çizen Aydın, “Peygamberimize ve İslam`a saldırı kesinlikle kabul edilebilir bir şey değildir. Bu aynı zamanda toplumsal barışa da halklar arasındaki uyuma da ülkenin geleceğine ve güvenine de yönelik bir saldırıdır. Bu toplumsal barışı, iç huzuru bozan; insanları, toplumu cephelere bölen saldırganlığa gereken cevap verilmeli, savcılar derhal harekete geçmelidir. Bu konuda yetkilileri göreve çağırıyoruz. Halkın inancına, dinine saldırmak bu kadar basit ve ucuz olmamalıdır.” ifadelerini kullandı.

SOSYAL MEDYADAN TEPKİ YAĞDI

Sosyal medyada Peygamber Efendimize dil uzatan karanlık odakları eleştiren binlerce sosyal medya kullanıcısı tepkilerini #OnaSalatVeSelamOlsun tagı altında paylaştı.

Abdullah Aslan (HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı)

Rabbim herkese doğru yolu bulmayı nasip etsin. İnat edip değerlerimize dil uzatanların dili kurusun, yalan yanlışı meslek edinenlerin kalemi kırılsın. İfsat ve fitne ateşini körükleyenlerin bu fesadını kabul etmek acizliktir.

 Evet, tekraren efendimize.. #OnaSalatVeSelamOlsun

Halef Yılmaz (HÜDA PAR Teşkilat Başkanlığı Danışmanı)- O, insanları sömürmek ve saltanatlarını devam ettirmek için putlar uyduran ve putlaşan zalimlerle savaştı. Kendi arzuları için kadınları aşağılık bir meta gibi kullanıp yemeklerine ortak olmasınlar diye kız çocuklarını katleden vahşi zalimlerle savaştı. #OnaSalatVeSelamOlsun

Abdulvahap KAPLAN – (Botan FM Genel Yayın Yönetmeni)- Ey çağdaş Ebu Leheb, Ebu cehil ve Ka'b B. Eşrefler boşuna tepinmeyin ve boş zırvalamayın... Zira başaramayacaksınız... #OnaSalatVeSelamOlsun

Tesettür Seferberliği Platformu (TESSEP)- #OnaSalatVeSelamOlsun Kadınların köle olarak pazarlarda satıldığı bir dönemde O, kadının bir insan olmakla, bir anne olmakla ve bir eş olmakla birçok haklara sahip olduğunu bütün dünyaya haykırdı. Onun kadına kazandırdığı itibarı, Batılılar halen kadına verememiştir!

Sabiha Ateş Alpat (Zamanın Zeynebi Derneği Başkanı)- Ey kızım bile hırsızlık yapsa elini keserim diyen adaletin canlı şahidi çağ Sana muhtaç #OnaSalatVeSelamOlsun