Olay, cuma günü Bulanık ilçesine bağlı Yazbaşı köyü Kılındor mezrasından geçen Kocasu Çayı'nda meydana geldi.

Çaya giren kardeşlerden 8 yaşındaki J.C, amcası tarafından sudan çıkarılarak Bulanık Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Ancak burada yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Akıntıya kapılarak kaybolan 6 yaşındaki kardeşi H.C. için ise bölgede geniş kapsamlı arama kurtarma çalışması başlatıldı.

AFAD koordinasyonunda yürütülen çalışmalara Muş ve Erzurum AFAD ekipleri, Van Emniyet Müdürlüğü, Van Jandarma Komutanlığı, Bulanık İlçe Jandarma Komutanlığı, UMKE ve 112 Acil Sağlık ekiplerinden oluşan toplam 74 personel katıldı.

Aramalarda 14 dalgıç, 2 rafting botu ve 2 drone kullanıldı. Çalışmaların üçüncü gününde drone ile yapılan taramada su üzerinde bir nokta belirlendi. Ekiplerin bölgeye yönlendirilmesiyle yapılan incelemede, H.C’nin cenazesine ulaşıldı.

Küçük çocuğun cenazesi, düştüğü yerden yaklaşık 3 kilometre uzaklıkta sudan çıkarılarak kıyıya taşındı. Cumhuriyet savcısının olay yerindeki incelemesinin ardından cenaze, otopsi işlemleri için morga kaldırıldı.

HÜDA PAR Muş İl Başkanı Mehmet Şirin Çağlayan, kentte boğulma vakalarının önlenmesi için dalgıç ekiplerinin faaliyete geçirilmesi, cankurtaran hizmetlerinin yaygınlaştırılması ve riskli alanlarda güvenlik tedbirlerinin artırılması çağrısında bulunmuştu.

HÜDA PAR'dan boğulma vakalarına karşı kalıcı önlem çağrısı!

Kaynak: İLKHA