• DOLAR 32.205
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2500.695
  • ...
Dr. Hasan Selman: Gazze tüm imkanlarla desteklenmeli
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İLKHA'ya değerlendirmelerde bulunan Dr. Hasan Selman, "Kudüs Haftasının bu yıl özel bir anlamı, özel bir rengi var. Çünkü mücahitlerin, direnişin ve Filistin halkının önderliğinde Gazze topraklarında verilen şehitler ve fedakârlıklar, tüm ümmet için aynı zamanda dünyanın özgürlüğü ve insanlığın onuru için büyük önem taşıyor." dedi.

Filistinlilerin siyonist işgal nedeniyle maruz kaldıkları baskı ve zulme dikkat çeken Dr. Selman "Bugünün dünyası, ne yazık ki insanın adaletsizlikten mustarip olduğu, baskıya ve zulme maruz kaldığı bir dünyadır. Ne yazık ki tüm bunları yapan, onlarca yıldır bölgemizi işgal eden küresel siyonizm ve haçlı ittifakıdır. Bunlar birbirlerini desteklemektedir. Siyonist varlığın dört ay boyunca sergilediği saldırganlığın nasıl yürütüldüğünü hepimiz gördük." ifadelerini kullandı.

"Siyonist işgalin Filistin halkına karşı gerçekleştirdiği katliamlar karşısında dünyanın ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin sessizliğini sürdürdüğünü ifade eden Dr. Hasan Selman "Büyük ülkeler, özellikle de Güvenlik Konseyi'nin sözde üyeleri son dört ay boyunca, gözlerini ve kulaklarını kapadılar. Hatta kendilerinin himayeleri altında ve verdikleri silahlarla Gazze'de işlenen katliam ve soykırımı görmezden geldiler. Başkanlarının yardımıyla Filistin halkına karşı gerçekleştirilen katliamlara seyirci kaldılar." şeklinde konuştu.

Mücahitlere ve Gazze halkına destek çağrısında bulunan Dr. Selman, şunları söyledi:

"Kudüs Haftası vesilesiyle tüm Müslümanlardan Filistin halkına destek olmalarını istiyoruz. Hafta boyunca Yüce Allah'ın izniyle etkinlikler düzenlenecek. Yürüyüşler, gösteriler ve oturma eylemleri yapılacak. Gazze'ye yönelik mali cihadın yanı sıra Yüce Allah'a dua ve niyazda bulunacağız. Bu haftanın farklı bir hafta olmasını temenni ediyoruz"

Dr. Hasan Selman, sözlerini şöyle tamamladı:

"Allah'tan (celle celaluhu) bize yardım etmesini, bizi muzaffer kılmasını, bizi itaat eden müminlerden kılmasını, Gazze'deki kardeşlerimizin zaferini, Filistin'deki kardeşlerimizin ve Gazze halkının zaferini destekleyenlerden kılmasını niyaz ediyoruz." (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir