• DOLAR 32.234
  • EURO 35.373
  • ALTIN 2521.314
  • ...
İBB Başkan adayı Kurum: 1.5 puan öndeyiz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mevcut yönetimin "kendisini dağların tepesinde gördüğünü", anketlerde 8-10 puan önde olduklarına dair algıya başladıklarını belirten Kurum, şöyle konuştu:

"İstanbul'a odaklanmadıkları, hep İstanbul'un meseleleri dışında farklı gündemler peşinde koşup İstanbul'u bir basamak olarak gördükleri için maalesef rakiplerini de İstanbul'da aramıyorlar. Halbuki rakipleri bu şehre olan ilgisizlik, bunun farkında değiller. 8-10 puan kendilerini yukarıda lanse ediyorlardı, anketler havada uçuşuyordu. Biz adaylıktan sonra bir anket yaptık, 2 puan gerideydik. Lansmandan hemen önce anket yaptırdım, şu an biz 1,5 puan öndeyiz ve bu CHP'nin yaptığı ankette de böyle."

Sahipsiz hayvanlarla ilgili endişeyi gördüklerini, insanların sokaklarda korku içinde yaşadıklarını dile getiren Kurum, "İstanbul'un sokaklarından endişe ve korkuyu tamamen silip atacağız. Sokak hayvanlarımızla alakalı duyarsız kalmayacağız, ilgileniyormuş gibi yapmayacağız" dedi.

Kurum, İstanbul'da olası depreme yönelik kentsel dönüşüm projelerine değinerek, şunları kaydetti:

"39 ilçede yıkımlar başlıyor, temeller atılıyor. Hem Bakanlığımız hem de biz orada elimizden gelen her türlü enerjiyi, gayreti vereceğiz ve dönüştüreceğiz. Bunun başka çaresi yok, 130 bin canımız gitmiş. Ve 11 ilde bakın deprem oldu. İstanbul 11 ile yetişir ama Allah göstermesin İstanbul'a bir şey olursa ülke gider, bayrak gider, devlet kalmaz. 'Terörle mücadele kadar önemli' diye o yüzden söylüyoruz. Büyükşehir belediyesi 12 bakanlık eder. Büyükşehir belediyesi o kadar güçlüdür ki birçok bakanlığın bütçesinden fazla bütçesi vardır. İstanbul kendisine yetmesi dışında 80 ile yetebilecek zenginliğe sahiptir. Siz bütçenizi doğru, etkin, verimli kullanırsanız, liyakatli kadrolarla çalışırsanız bunların hepsi yapılır. 'Yarısı büyükşehir belediyesinden.' diyoruz. 700 bin lira hibe, 700 bin lira kredi ve 100 bin lira da kira, taşınma yardımı yapacağız. 100 bin kiralanacak konut yapacağız, 39 ilçeye yetecek. Bu konutlar satılmayacak, kiralanacak. Kentsel dönüşüme tabi tutulmuş alanlardaki vatandaşlarımız o konutlarda uygun bedellerle oturabilecekler. İnşaatı biten vatandaşımız evine taşınacak, oraya başkası gelecek."

Bu haberler de ilginizi çekebilir