• DOLAR 32.489
  • EURO 34.791
  • ALTIN 2441.71
  • ...
'Camiler ve Din Görevlileri Haftası' programı açıklandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KONYA - Konya İl Müftülüğü 1-5 Ekim tarihleri arasında kutlanacak olan 'Camiler ve Din Görevlileri Haftası' programını açıkladı. Basın açıklamasını okuyan Konya İl Müftü Vekili Hamza Küçük, "Camiler, sadece inananların topluca ibadet yaptığı yerler değil, aynı zamanda toplumsal birlik ve bütünleşmemizi sağlayan, kalplerimizi birleştiren, sanat ve estetik alanında ulaştığımız seviyeyi sergileyen mimari şaheserlerdir." dedi.

Küçük "Diyanet işleri Başkanlığımız, 2013 yılı Camiler Ve din Görevlileri haftası münasebetiyle düzenlenecek etkinliklerde ' Cami- kadın Ve Aile' konusuna ağırlık verilmesini kararlaştırmıştır. Merkez ve taşra ilçe müftülüklerince hafta boyunca yapılacak faaliyetlerde bu konu işlenmeye çalışılacaktır." İfadelerini kullandı.


Küçük, 'Camiler ve Din Görevlileri Haftası' 1-5 Ekim'de yapılacak programı şöyle açıkladı:
"01Ekim Salı günü Saat 14.00'da; Konya Ticaret Odası Konferans Salonu'nda 'Açılış merasimi' yapılacaktır.
02. Ekim Çarşamba günü Saat 14.00'da; Konya Ticaret Odası Konferans Salonu'nda' Cami- kadın Ve Aile' konulu bir panel düzenlenecektir.
03 Ekim Perşembe günü Saat 14.00'da; Selçuklu Bera Otelde başarılı görevlilere plaket töreni yapılacaktır.
04 Ekim Cuma günü; Saat 09.00'da Selçuklu müftülüğü organizesiyle Hacıveyiszade Camii önünde 'Kan Bağışı' kampanyası düzenlenecektir.
04 Ekim Cuma günü; Saat 12.00'da Meram müftülüğü tarafından Kapu Camiinde 'Mevlit' programı icra edilecektir.
04 Ekim Cuma günü; Saat 17.00'da Meram Diltaş Sosyal Tesislerinde, Camileri temizleme Derneği'nce tüm personel için düzenlenen 'Kaynaşma Yemeği'nde, başarılı personele adı geçen dernek tarafından hediyeler verilecektir.
05 Ekim cumartesi günü; Saat 12.00'da, kapu Camiinde 'Kuran Ziyafeti Programı' icra edilecektir.
Hafta içinde muhtelif zamanlarda 'canlı Televizyon Programları' yapılacaktır." (İlyas Yavuz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir