• DOLAR 32.284
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2444.464
  • ...
"Verilen sözlerin hiçbiri yerine getirilmedi"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS - Bitlis Sınırlı Sorumlu 13 No'lu Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Felemez Kök, şehir merkezinde uygunsuz yapılan parklardan dolayı sıkıntı yaşadıklarını belirterek, "Bizlere verilen sözlerin hiçbiri yerine getirilmedi" dedi.

 

"Devlet alternatif üretir, alternatif aramaz"
Basına yazılı açıklamada bulunan Kök, şehir merkezinde uygunsuz yapılan parklardan dolayı yolcu taşıma konusunda sıkıntılar yaşadıklarını dile getirerek şunları söyledi: "Sabah saatlerinde köyden gelen minibüsler ve mesai başlangıcından dolayı gelişi güzel yapılan parklar şehir girişinden başlıyor. Çam Sitesi mevkiine kadar devam ediyor. İkili veya üçlü parklardan dolayı yolcu taşımada sıkıntılar yaşıyoruz. Konuyla alakalı olarak yetkililere yazdığımız dilekçeler cevapsız kaldı. Yetkililer başka alternatif yok diyorlar. Alternatif nasıl bir şey bilmiyorum ama benim bildiğim bir şey var. Devlet alternatif üretir, alternatif aramaz. Valilik, Emniyet Müdürlüğü, özellikle Trafik Şube Müdürü ile sık sık telefonlaşıyoruz, sıkıntılarımızı dile getiriyoruz. Ancak bu sıkıntıları bir türlü atlatamadık."

 

"Bitlis ekonomisi çökmüş durumda"
Bitlis'te sivil toplum örgütlerinin ve esnafın da duyarsız davrandığını ifade eden Kök, "Bu şehirde yaşayan vatandaş kendi halinde yaşayıp gidiyor. Bitlis ekonomisi çökmüş durumda kimseden de ses çıkmıyor. Bu ildeki sorunlar sıkıntılar nasıl çözülecek. İldeki sorunun çözümü için bütün yetkililerden, özellikle Bitlis Valimiz, Belediye Başkanımız, Emniyet Müdürlüğümüz ve diğer kurum amirlerinin yanı sıra oda başkanlarından çözüm noktasında elbirliği yapmalarını istiyoruz.

 

Verilen sözlerin hiçbiri yerine getirilmedi
Bize ayrılan durakların hepsi uygunsuz parklar yüzünden kapatılmış durumda, bir an evvel bu konunun çözülmesini bekliyoruz. Parklar yüzünden duraklarımıza yanaşamıyoruz. Yol ortasında yolcu indirmek zorunda kalıyoruz. Bu da yolcular ve şoförlerimiz için büyük bir tehlike demektir. İhaleyi aldığımız zaman bize durakların hepsinin yapılacağı söylendi. Belirlenen duraklara kabinler yapılacak. Vatandaşlar yağışlı havada otobüs beklerken sıkıntı yaşamaması gerekiyor. Ancak bugüne kadar söylenen sözlerin hiçbiri yerine getirilmedi." diye dert yandı.

 

Bitlis Belediyesi ve Bitlis Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü'ne konuyla ilgili sıkıntılarını aktardıklarını söyleyen Kök, "Sorunlarımızı dile getirdiğimiz zaman aldığımız cevap aynı oluyor. Belediye aracımız yok, eleman eksikliğimiz var diyorlar. Emniyet ise ekiplerimiz kısıtlıdır diyor. Bu daracık yolda her gün park yüzünden yaşanan kavgalar, sözlü tartışmalar ölümlerle sonuçlanıyor. Bu nedenle bizler de basın arkacılığıyla sesimizi yetkililere duyurmak istiyoruz.

 

Yaşanan sıkıntılar giderilmediği takdirde kooperatif olarak bizim de bağlı bulunduğumuz oda var, bu sıkıntıları onların aracılığıyla Ankara'daki devlet büyüklerine ileteceğiz. Bugüne kadar bizim sorunlarımıza bir çözüm bulunamadı. Sorunlarımız çözülmediğinden dolayı biz de burada bulunan yetkililerin günlerini doldurma derdine düştüklerini anlıyoruz. Kimse buraya bir çivi çakıp bir eser bırakma derdinde değil. Trafik sorunu ne zamana kadar devam edecek. Şehir merkezinde gözle görünen birçok sorun var." diye konuştu.

 

Gerçekleri konuştuğumuz için randevu alamıyoruz
Valilikten randevu alamamaktan yakınan Kök, "Bitlis'te ulaşımı sağlayan STK olarak birçok kesime hitap ediyoruz. Bizler vatandaşları zamanında işlerine, okullarına yetiştirmek için sabahın erken saatlerinde işe başlıyoruz. Ancak, ildeki sorunlar nedeniyle zaman zaman sıkıntılar yaşıyoruz. Sıkıntımızı gerçekleriyle dile getirdiğimiz için valimizden randevu alamıyoruz. Randevu alamadığımız için de sıkıntımızı dile getiremiyoruz.

 

Bankalar Caddesi'nde zaman zaman belediye tarafından veya başka birileri tarafından onarımlar yapılıyor, bu da bizi etkiliyor. Burası bizim geçiş güzergâhımız, burada yapılan çalışmalarda bize bilgi verilmiyor. Çarşı merkezinde bulunan kavşaktan ters yöne girdiğimiz için de trafikten otomatik olarak araçlarımıza cezalar yazılıyor. Sorgusuz sualsiz sanki yolu biz kapatmışız gibi, oysaki burada yapılacak çalışmalarda bizlere önceden haber verilmeli. Bizler konuyla ilgili olarak haberdar olduğumuz takdirde kendimizi ona göre hazırlarız. Şehir içinde yapılacak olan yol, onarım bakım ve yıkımlarda bizlerin haberdar edilmesi gerekiyor. Onarım süresince bize alternatif geçiş güzergahı belirlenmelidir. Yolcular da sıkıntı yaşıyor. Herkes üstüne düşen görevi yapsın, sıkıntıları herkes görsün görmemezlikten gelmesin.

 

Buraya marka şehir diyenler, sorunları görüp gidermelidirler
Zaman Zaman yetkililerin açıklamalarını dinleyip okuyoruz. Bitlis için marka şehirden bahsediliyor. Maalesef çarşı merkezi rezalet bir şekildedir. Marka şehirle hiç bağdaşmıyor. Buraya ne kadar marka şehir diyebiliriz ki? Bitlis için marka şehir diyenlerin şehir içindeki bu sorunu görüp gidermelerini bekliyoruz. Aksi takdirde burası için söylenen marka şehir bir anlam ifade etmez" şeklinde konuştu.

 

Konu hakkında görüştüğümüz Bitlis Valisi Veysel Yurdakul ise, "Bizim kapımız ve telefonlarımız günün 24 saati açıktır. Herkesimle görüşüyoruz, kimsenin fikrine ve düşüncesine bakmıyoruz. Ancak Kooperatif Başkanı Kök'ün randevu istediği zaman belki bir yoğunluk olmuştur veya il dışında olmuşumdur. Bunun haricinde başkanımız dâhil olmak üzere kapımız herkesime her daim açıktır" dedi.

 

Bitlis Belediye Başkanı Fehmi Alaydın ise konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapmadı. (Şükrü Tontaş - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir