• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Bingöl'de 104 öğrenci zehirlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİNGÖL - Bingöl genelinde taşımalı sistemle çeşitli okullarda eğitim gören 104 öğrenci ve görevli 5 öğretmen gıda zehirlemesi şüphesiyle tedavi altına alındı.


Bingöl İl Sağlık Müdürlüğünün yaptığı açıklamaya göre; Taşımalı sistemle merkez Gazi, Kırkağıl, Çeltiksuyu, Gözeler, Sarıçiçek, Gazi, Sancak ve Yamaç Pansiyonlu İlköğretim Okulu ile Bingöl Lisesi'ndeki toplam 104 öğrenci ve öğretmen öğle yemeğinde makarna ve yoğurt yedi. Yemekten sonra bazı öğrenciler ders sırasında, bazıları ise evlerinde mide bulantısı ve baş dönmesi şikâyeti yaşayınca Bingöl Devlet Hastanesi, Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi acil servisine kaldırıldı.


Hastane yetkililerinden alınan bilgiye göre; öğrencilere zamanında gerekli tüm müdahalelerin yapıldığını belirterek, öğrencilerin genel sağlık durumlarının iyi olduğunu bildirdi.


Hastane yetkilileri, öğrencilerin zehirlendiği iddia edilen yemeklerden numune alarak İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne teslim edildiğini ve olayla ilgili soruşturma açıldığı ifade edildi.


Genel sağlık durumları iyi olan öğrencilerin 24 saat gözlem altında tutulacakları belirtildi. (Nihat Kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir