• DOLAR 32.584
  • EURO 34.79
  • ALTIN 2488.838
  • ...
`Herkes aklını başına almalı`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Hür Dava Partisi Van il başkan yardımcısı Fevzi Doğan, İpekyolu ilçe başkanı Levent Dalgın ve Gürpınar ilçe teşkilatından Yunus Uygun`dan oluşan bir heyet, TÜMSİAD Van Şubesi, İlim Yayma Cemiyeti ve Anadolu Gençlik Derneği Van Şubesi`ni ziyaret ettiler.

STK`larla yapılan görüşmelerde saldırılara ilişkin konuşan il başkan yardımcısı Fevzi Doğan, "Halkın tüm değerlerini temsil eden HÜDA PAR`a yapılan saldırıların hiç kimseye faydası olmaz. HÜDA PAR`ın halk tarafından teveccüh görmesine karşılık ilçe binalarımıza Molotof ve bombalı saldırılar oluyor. En başta da saldırıyı yapan kesimi millet nezdinde mahkûm eden bölge halkı zarar görür, huzur ortamı bozulur. Kısacası Kürt halkının yararına değil zararınadır. Bu güne kadar yapılan saldırılara karşı sağduyulu davranmaya, oyunlara gelmemeye gayret gösterdik. Bundan sonra sağduyuyu saldırıyı yapanlardan da bekliyoruz. Çünkü bizler inanıyoruz ki çatışmalar bu halka ve bu bölgeye fayda sağlamayacaktır. Bu nedenle herkes aklını başına almalı ve bu halkın faydasına çalışmalı." dedi.

TÜMSİAD Van Şube Sekreteri Hidayet Kahraman da "Yapılan saldırıların hiçbir aklı ve mantığı yoktur. Saldırılar hoş görülmemeli ve herkesçe kınanmalıdır." dedi.

Yaşananlara sert tepki gösteren İlim Yayma Cemiyeti Erkek Öğrenci Pansiyon Van Şube Müdürü Kenan Eren, HÜDA-PAR bu halkın bir gerçeği olduğunu, halkın değerlerini temsil ettiğini söyledi. Eren, "Dolayısıyla yapılan saldırıları tasvip etmiyor ve şiddetle kınıyoruz." dedi.

Sonrasında HÜDA-PAR il teşkilatının ziyaret ettiği Anadolu Gençlik Derneği de yapılan saldırıları kınadığını ifade etti. (İLKHA)
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir