• DOLAR 32.603
  • EURO 34.802
  • ALTIN 2496.525
  • ...
"Kurban adanmaktır, İbrahim gibi!"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
HABER MRK - Kafkasya'da yaşanan işgal ve devam eden savaş sebebiyle Türkiye'ye sığınan mültecilere yardımlarıyla tanınan İMKANDER, hizmet alanını genişletmeye devam ediyor.


"Kurban adanmaktır, İbrahim gibi!" sloganıyla çalışmalarına başlayan dernek bu yıl da savaş bölgelerinde ve savaştan Türkiye'ye sığınan mülteciler için ülkemizde kurban organizasyonu düzenleyecek.


Suriye'de yaşanan iç savaş sebebiyle mağdur olan halka yardımlarını bu ülkeye giderek ulaştıran dernek, geçen sene Kurban programının içine Suriye'yi dahil eden dernek, Suriye'nin başta Halep olmak üzere, Humus ve İdlib gibi çatışma bölgelerindeki mağdurlara dağıtılmak üzere kurbanlar kesilecek.


İMKANDER daha önceki yıllarda olduğu gibi, Rusya'nın işgali altındaki Çeçenistan, Dağıstan, Kabardin-Balkarya Karaçay, Nogay (Tatar) ve İnguşetya'dan savaş sebebiyle Gürcistan ve Azerbaycan'a sığınan mülteciler için de kurban kesecek.



"Önceliğimiz Türkiye'deki muhacir yetimler"
Dernek Genel Merkezi'nden yapılan açıklamada: "Yetimlerin dostu siz gönüllülerimiz vasıtasıyla, kurban kampanyası kapsamında mümkün olduğunca daha fazla savaş bölgelerine yardım götürmeyi hedefliyoruz. Fakat, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi, önceliğimiz Türkiye'ye sığınmış başta Çeçenler olmak üzere Kafkasya, Ortaasya ve Ortadoğu'dan gelen savaş muhacirleri... Bu sene de geçen yıl gibi kurban hisse bedelini 450 TL olarak belirledik. Türkiye dışında yaşayan hayırseverlerimiz 250 USD ya da 200 Euro ödeyerek kurban kampanyamıza katılabilirler. Hayırseverlerimizi ümmetin yetimlerinin yanında olduklarını göstermeye çağırıyoruz." denildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir