• DOLAR 32.223
  • EURO 34.933
  • ALTIN 2444.474
  • ...
20 bin çocuk işgalin gölgesinde dünyaya gözlerini açtı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

UNICEF Sözcüsü Tess Ingram, Gazze'deki savaşın başlamasından bu yana 3 ayı aşkın sürede "tasavvur edilemez koşullarda" binlerce çocuğun dünyaya geldiğini açıkladı.

Ingram, Cenevre'deki gazetecilere Amman'dan video konferans yöntemiyle yaptığı açıklamada, "Bu korkunç savaşın ortasında her 10 dakikada bir çocuk doğuyor" dedi.

"Annelik, kutlama vesilesi olmalıdır." diyen Ingram, "Gazze'de ise bu, bir çocuğun daha cehenneme doğduğu anlamına geliyor" şeklinde konuştu.

Gazze'de siyonist işgal rejiminin saldırılarının başladığı 7 Ekim'den bu yana yaklaşık 20 bin çocuğun dünyaya geldiğini belirten Ingram, "Bazı anneler kan kaybından ölürken yeni doğan bebeklerin acı çektiğini görmek hepimize zor anlar yaşatıyor" ifadelerini kullandı.

Ingram, "Anneler, doğum öncesi, sırası ve sonrasında yeterli tıbbi bakım, beslenme ve korunma konularında hayal gücünü aşan zorluklarla karşı karşıya. Gazze Şeridi'ndeki hamile kadınlar ve yeni doğmuş çocukların durumu hayal edilemez durumda ve acil müdahaleler gerektiriyor. Gazze'deki yeni doğan bebek ölüm oranı henüz bilinmiyor. Şu anda çocuklar, insani kriz ve aynı zamanda bombalar ve kurşunlar nedeniyle ölüyorlar" dedi.

Yaklaşık 135 bin iki yaş altı çocuğun ciddi beslenme yetersizliği riskiyle karşı karşıya olduğu konusunda uyarıda bulunan, Ingram, "İnsanlık, bu bozuk durumun daha fazla sürmesine izin veremez. Anneler ve yeni doğan çocuklar, insani bir ateşkesin sağlanmasına ihtiyaç duyuyorlar" diye konuştu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir