• DOLAR 32.566
  • EURO 34.958
  • ALTIN 2443.109
  • ...
`PKK/BDP aklını başına alsın`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 DİYARBAKIR - 2007 ve 2008 yıllarında Diyarbakır Koşuyolu parkında ve özel bir dershanede gerçekleştirdikleri bombalı saldırılar sonucunda, aralarında kadın ve çocukların da olduğu 17 kişiyi vahşice katleden PKK`li çeteler, şimdi de İslami kimlikleriyle tanınan parti ve sivil toplum kuruluşlarını hedef alıyor.

Merkez Sur ilçesinde İslami çalışmaları ile tanınan Peygamber Sevdalıları Platformu`na üye derneklerden Sahabe Kültürünü Yayma, Yaşatma, İlim, Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Sahabe Der) temsilciliğine, PKK çeteleri tarafından düzenlenen bombalı saldırı kınandı. Saldırıyı kınayan sivil toplum kuruluşları PKK`li çetelerin ve BDP`nin akıllarını başlarına almaları gerektiğini ifade etti.

Aralarında Mustazaflar Cemiyeti`nin de bulunduğu bazı sivil toplum kuruluşları, PKK`li çeteler tarafından Sahabe Der temsilciliğine ses bombasıyla düzenlenen saldırıyı kınayarak, PKK`ye destek veren BDP`nin tabanına söz geçiremediğini söylediler.

Sahabe Der İskender Paşa temsilciliği önünde gerçekleştirilen basın açıklamasına yoğun ilgi gösteren vatandaşlar, tekbirler çekerek PKK`li çetelerin saldırılarını tel`in ettiler.

"Bu saldırı dindar halka yapıldı"
Çete grupları tarafından temsilciliklerine yapılan saldırıyı şiddetli bir şekilde kınadıklarını ifade eden Sahabe Der Başkanı Faysal Yıldız, "Amacı hakka ve halka hizmet olan derneğimize saldırı yapıldı. Bu saldırıyı bize karşı yapılmış değil, halkın dinine, inancına ve İslami çalışmalarına karşı yapılan saldırıdır. Bu saldırı gösteriyor ki zalimler Allah rızası için yapılan çalışmaları hazmedemiyor. Gerçek yüzlerini İslam`ı ve sahabeyi seven dindar Kürt halkına karşı gösterdiler." dedi.

"Hür Dava Partisine de saldırmışlardı"
Yapılan saldırıların Müslüman Kürt halkına karşı ilk olmadığını belirten Yıldız, "Hür Dava Partisine ve mütedeyyin kimlikleri ile tanınan Silopi halkına da aynı zulümler PKK tarafından reva görüldü. Güneydoğu bölgesinde yapılan bu saldırılar gösterdi ki, PKK İslami çalışmaları ve halka yapılan hizmetleri hazmedemiyor. Ellerinden gelen her şeyi yapmaya çalışıyorlar." şeklinde konuştu.

PKK`li çeteler ve onların zihniyetine sahip kurum ve kuruluşların kendilerine yaptıkları saldırıların amacının hakka ve halka yaptıkları hizmetleri engellemek olduğunu söyleyen Yıldız, yapılan saldırıların kendilerini asla yıldıramayacağını belirtti.

"BDP ve PKK dindar Kürtlerin temsilcisi olamaz"
Kürt halkının hakkını savunuyoruz diye halkını katleden PKK ve onun siyasi uzantısı olan BDP`ye seslenen Yıldız, "Bu saldırılar gösterdi ki, BDP kendi tabanına söz geçiremiyor. BDP, Müslüman Kürt halkına karşı yapılan saldırıların tümüne el altından destek veriyor. Dindar halka yapılan saldırılar BDP`nin bölgede İslami çalışmaları istemediğini ve halka hizmet edilmesini kabul etmediğinin göstergesidir. BDP ve PKK, hiçbir zaman Müslüman Kürt halkının temsilcisi olamaz." ifadelerine yer verdi.

Yapılan saldırıyı gerçekleştirenlerin Müslüman Kürt halkıyla barışık olmadıklarını söyleyen Mustazaflar Cemiyeti Diyarbakır Şube Başkanı Nuri Güler, Müslüman Kürt halkının inancıyla savaşmanın kimseye fayda vermeyeceğini aksine ortalığı karıştıracağını belirterek yapılan saldırıların sona erdirilmesini istedi.

"Saldırıların nedeni İslami çalışmalar"
Sahabe Der temsilciliğine yapılan saldırının nedeninin, Kur`an-ı Kerim öğretilmesi ve İslami çalışmalar yapılması olduğunu söyleyen Güler, "Yapılan saldırı sahabelere karşı bir tahammülsüzlüktür. Sahabe Der`e atılan bombayla çevredeki evlerde zarar gördü. Bu da gösteriyor ki PKK`li çetelerin amacı halkı sindirmek ve İslami yaşamalara engel olmaktır." dedi.

"BDP ve PKK sonunu hazırlıyor"
Halkın PKK`li çetelere karşı tavır takınması gerektiğinin altını çizen Güler, "PKK`li çetelere tavır takınılmasa bu halk kaostan kurtulamaz. PKK`li çetelerin geçmişinde de savaş ve katliamdan başka bir şey bulunmuyor. PKK zihniyetinin kendisiyle hesaplaşma zamanı geldi. PKK`li çeteler dindar Kürt halkına karşı saldırılardan vazgeçmezlerse kendi sonlarını hazırlayacaklar." ifadelerini kullandı.

"Halk PKK/BDP`ye tavır almalı"
BDP`nin PKK`li çeteleri savunduğunu ve dindar Kürt halkına karşı yapılan saldırıları desteklediğini dile getiren Güler, "BDP üzerine düşen görevi yerine getirmiş olsaydı bugün bu saldırılar gerçekleşmeyecekti. Müslüman Kürt halkına yapılan saldırılara sessiz kalan BDP`nin aslında PKK`li çetelerin arkasında durduklarının göstergesidir." şeklinde konuştu.

"Bu halkın sahibi Müslümanlardır"
Güler son olarak, "Bu saatten sonra hem BDP hem de PKK`li çeteler akıllarını başlarına alsınlar. Biz elimizden geldikçe sağduyulu davrandık artık bunların saldırıları Müslüman Kürt halkına fazlasıyla zarar vermeye başladı. Unutmasınlar ki, bu Müslüman halkın sahibi onlar değil İslami camialardır ve bu camialar bu halka muhakkak sahip çıkacaktır." dedi.

"Kirli emellerinizden vazgeçin"
BDP`ye seslenen Memur Sen Diyarbakır Şube Başkanı Yunus Memiş de, "Yıllarca bu bölgede özgürlükten bahseden bir kesim var. Ama dindar Kürt halkına karşı bir tahammülsüzlük yapıyorlar. BDP`yi uyarıyoruz, artık bu Kürt halkının üzerindeki kirli emellerinizden vazgeçin. Halk kimin yanında durmak istiyorsa, nerede bir faaliyet yapmak istiyorsa özgürce davranabilsin." ifadelerini kullandı.

Özgür Der Diyarbakır Şube Başkanı Serdar Bülent Yılmaz ise, "2 tarafa itidal çağrısı yapmanın çok bir karşılığı olmadığını, çünkü çatışan 2 taraf olmadığını saldıran bir tarafın ve mağdur olan bir tarafın olduğunu düşünerek bunu yerine saldıranların kınanmasını ifşa edilmesi ve lanetlenmesi gerektiğini düşünüyorum." şeklinde konuştu.

Açıklamada son olarak konuşan Yeşilay Cemiyeti Diyarbakır Şube Başkanı Ahmet Ay, "Buraya yapılan saldırının kardeşlerimize yapılan bir saldırı olduğunu belirterek yapılanları kınıyoruz. Birçok kez tarafları itidale davet ettik ama burada anlaşılan odur ki taraflar değil bir taraf saldırıyor. O taraf bu saldırılardan dolayı hepimize zarar verdiğini bilmeli ve hepimizin kendilerinin karşısında olduğunu görmelidir." dedi.

Yapılan açıklamanın ardından grup sessizce dağıldı.

(M. Sait Adiyaman/Yasin Ergin - İLKHA)

 

 

 

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir