• DOLAR 32.564
  • EURO 34.924
  • ALTIN 2430.102
  • ...
"Devlet bizim için alternatif ürün bulsun"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MUŞ- Çalışmalarının karşılığında para kazanamadıklarını, kazançlarının nerdeyse tümünün masraflara gittiğini söyleyen pancar ekicileri"Madem kazanamıyoruz, o halde neden yorulalım?"dediler.

Mecbur olduğumuz için pancar ekiyoruz
Şeker Pancarı ekicilerinden Medeni Güler, 1980' den bu yana pancar ekiciliği yaptıklarını, ilk yıllarda para kazandıklarını, fakat şimdi zarar bile ettiklerini belirtti. Güler, '' 80' li yıllarda biraz para kazanıyorduk. Fakat bu son 10 yılda bazen de borçlu bile kalıyoruz."ifadelerini kullandı.

Pancarın durumu her yıl daha kötüye gidiyor
Para kazanabilmek için bir dönümden en az 7 ton pancar almaları gerektiğini belirten Güler, '' Dönüm 4-5 ton veriyor. Geçen yıl taban fiyatı 110 TL idi. Bu yıl ek olarak ne verileceği halen de belli değil. Dönüm en az 7 ton pancar verecek ki bize bir şey kalsın, çiftçi kazanabilsin. Dönüm 7 tondan düştüğü zaman ancak masrafı kurtarıyor veya zarar ediyoruz.'' ifadelerini kullandı.

Neye el atıyorsak elimizde kalıyor
Muş Ovasının çok verimli ve suyu bol olmasına rağmen çok zor şartlarda çiftçilik yaptıklarını sözlerine ekleyen Güler, ''Devlet bizim için alternatif ürün bulsun. Muş Ovası sulu bir ovadır. Suyumuz çok, fakat kazancımız olmadığı zaman biz de çalışmak istemiyoruz. Kavun karpuz ekiyoruz, bölgemizin karpuzu geç çıkıyor, kazanamıyoruz. Buğday ekiyoruz para etmiyor. Yani anlayacağınız neye el atarsak elimizde kalıyor.'' diyerek yetkililerden yardım istedi. (M. Şirin Çağlayan- İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir