• DOLAR 32.266
  • EURO 34.758
  • ALTIN 2441.964
  • ...
Gazze'deki hükümet: İşgal ordusu soykırım yapıyor ve suçunu örtbas etmeye çalışıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ofisten yapılan açıklamaya göre işgal ordusu, Gazze Şeridi'nde yürüttüğü soykırım savaşı sırasında soykırım, etnik tasfiye ve onlarca Filistinli sivili sahada infaz etme suçları işledi.

İşgalciler, Gazze Şehri'nin doğusundaki Şucaiye Mahallesi'nin doğusunda olduğu gibi, onlarca sivili buldozerlerle toplu mezarlara gömmeden önce onlara doğrudan ateş etti. Bu bağlamda işgal, sorumluluktan kaçmak amacıyla birkaç hafta önce topluca katlettiği 80 şehidin naaşlarını teslim etti. İşgal, daha önce çaldığı bu cesetleri ise parçalanmış ve kimliği belirsiz bir şekilde Refah Valiliği'ne defnedilmek üzere teslim etti.

İşgalci siyonistler, işledikleri iğrenç suçu örtbas etmek için sivilleri infaz ettiği yerleri belirtmeyi reddetti ve bu cesetler, işgalin bu şehitlerin bedenlerinden hayati organları çaldığının açık bir göstergesi olarak büyük ölçüde değiştirilmiş halde geldi.

İşgal ordusunun binlerce sivili kasten, kasten ve ayrım gözetmeksizin katlettiğine dikkat çeken Medya Ofisi, Nuseyrat mülteci kampındaki “Mühendisler” kulesi, Cibaliye kampı, Yermük bölgesi, El Celaa ve Bureyc bölgesinde katledilen yüzlerce sivilin buna örnek olduğunu kaydetti.

İşgal başbakanının ve bakanlarının sivillere, çocuklara ve kadınlara karşı soykırımı desteklediğini ve askerlerinin soykırım yapmaya devam etmeye teşvik ettiğini vurgulayan Ofis, bu suçların defalarca hayali, hukuka aykırı ve kabul edilemez bahanelerle meşrulaştırıldığını bildirdi. Ofis, işgalin daha sonra kamuoyunu yanıltarak gerçekleri değiştirmeye yönelik yalan ve uydurma söylemler ihraç etmeye çalıştığına dikkat çekti ancak bu katliamların dünya kamuoyu ile paylaşıldığını bildirdi.

Hükümetin Medya Ofisi, açıklamasının sonunda tüm uluslararası mahkemelere “israil” işgalini, ordusunu ve siyasi, askeri ve güvenlik liderlerini "Gazze Şeridi'nde sivillere, çocuklara ve kadınlara karşı savaş suçları, soykırım ve etnik tasfiye yapmak suçlamasıyla" yargılamaya çağırdı. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir