• DOLAR 32.34
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2393.529
  • ...
HAMAS: Etnik temizlik çağrısında bulunan işgal yöneticilerinden hesap sorulmalı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HAMAS'tan yapılan açıklamada, "İşgal liderlerinin Filistin halkımıza karşı etnik temizlik çağrısında bulunan açıklamalarına karşı, uluslararası kınama ve hesap verme çağrısında bulunuyoruz." denildi.

Nazi işgalinin liderlerinin, uluslararası topluma ve yargısal sorumluluğa bakılmaksızın Filistin halkına yönelik etnik temizlik çağrısında bulunan ırkçı açıklamalar yapmaya devam ettiği belirtilen açıklamada, bunlardan sonuncusunun sözde siyonist iletişim bakanı Shlomo Karhi'nin açıklamalarının olduğu hatırlatıldı.

Karhi'nin "Gazze'ye saldırıları sürdürerek Filistinlileri göçe zorlamalıyız" ifadelerini sarf ettiği hatırlatılan açıklamada, "Uluslararası topluma ve Birleşmiş Milletler'e, bu saldırgan ve kışkırtıcı açıklamaları kınama ve bu açıklamalardan ve başta soykırım olmak üzere süregelen suçlardan sorumlu tutma konusundaki sorumluluklarını yerine getirmeleri yönünde çağrıda bulunuyoruz. Uluslararası Adalet Divanı'nı, halkımıza karşı soykırım ve etnik temizlik suçuna teşvikin temelini oluşturan bu açıklamaları ciddiye almaya çağırıyoruz." denildi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir