• DOLAR 32.599
  • EURO 35.015
  • ALTIN 2453.035
  • ...
`PKK`li çeteler huzuru bozmak istiyor`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
GAZİANTEP- HÜDA-PAR Gaziantep İl Başkanlığının düzenlediği kitlesel basın açıklamasında, saldırılarla halkın huzur ve güvenliğinin hedef alındığı vurgulanarak, çıkarılacak fitne ateşinin başta ateşi tutuşturan PKK çevresi başta olmak üzere her kesimi yakacağı belirtildi.
 
HÜDA-PAR Silopi ilçe binasına yapılan bombalı ve Molotoflu saldırı Gaziantep`te düzenlenen kitlesel basın açıklamasıyla lanetlendi.
 
HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanlığı tarafından düzenlenen basın açıklaması Balıklı Parkı`nda yapıldı.
 
Halkın yoğun katılım gösterdiği kitlesel basın açıklamasında, "Hala Kana Doymadınız mı?", "Mazlum Halk Zalimi Tanıyor", "Gençlik HÜDA-PAR`a Sahip Çıkıyor" başlıklı pankart ve dövizler taşındı.
 
Halkı kamplara ayırmak en büyük ihanettir
Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda açıklamayı HÜDA-PAR Gaziantep İl Başkanı Mustafa Özaslan okudu. Tahammülsüz gruplar tarafından Partilerine sürekli saldırılar yapıldığını belirten Özaslan, "Bu saldırılar için neyin ne olduğunu bilmeyen çocuk ve gençlerimizin kullanılarak ateşe sürülmesi ise acı ve üzüntü verici bir durumdur. Halkımızı kamplara ayırıp çatıştırmak, bu topluma yapılan en büyük ihanettir." dedi.
 
Çeteler huzuru bozmak istiyor
Saldırganların fitne amaçlı saldırılarıyla toplumun inanç ve değerlerine olan kin ve düşmanlıklarını ispatladıklarını ifade eden Özaslan, "Bunları yapan çeteler, halkımızı dininden ve inancından uzaklaştırmak, mevcut asayişi ve huzuru bozmak istemektedirler.
 
Müslüman halkımızın fitne ve savaşa ihtiyacı yoktur
Toplumun; barış, huzur ve İslam`a ihtiyacı var. Müslüman halkımızın fitne ve savaşa ihtiyacı yoktur. Bu toplumun barışa, huzura, İslam ve İslam kardeşliğine ihtiyacı vardır. Halkın huzuru kişisel ve partisel menfaatlerin üzerindedir. Anarşi ve tahammülsüzlüğün halkımıza bir faydası yoktur." ifadelerini kullandı.
 
Oyun ve provokasyonlara gelmeyeceğiz
Müslüman halkın yakın tarihte büyük acılar yaşadığını ve yaşamaya devam ettiğine dikkat çeken Özaslan, "Huzur ve güvenin sağlanması için halkımız ağır bedeller ödedi. Bugünde bölgeye ve bölge halkına benzer acılar yaşatmaya çalışan malum kesimler, sürekli provokatif tavırlar sergilemekte, bu istikamette eylem ve saldırılar yapmaktadırlar. Bizler hiçbir zaman için halkımızın zararına olacak bir çatışmanın tarafı olmayacağız. Oyun ve provokasyonlara da gelmeyeceğiz." sözlerine yer vererek, çıkartılacak fitne ateşinin başta ateşi yakanlar olmak üzere her kesimi etkileyeceğini kaydetti.
 
Saldırıların failleri bulunmuyor
Son yıllarda mütedeyyin kişi ve kuruluşlara yapılan saldırıların faillerinin bulunmadığını da hatırlatan Özaslan, " Yapılanların cezasız kalması bu işi yapanları cesaretlendirdiğinden dolayı görevini yapmayan yetkililerinde bu olayda payının olduğu bilinmelidir." diye konuştu.
 
Özaslan, HÜDA PAR ve mütedeyyin halka yönelik Silopi başta olmak üzere diğer yerlerde yapılan bombalı ve Molotoflu saldırıları lanetlediklerini vurguladı.
Basın açıklaması boyunca çeşitli sloganlarla tepkilerini dile getiren kalabalık, açıklamanın ardından sessizce dağıldı.
(Şefik Mert-İLKHA)
 
 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir