• DOLAR 32.542
  • EURO 34.837
  • ALTIN 2427.288
  • ...
28 Şubat davasının 17. duruşması sona erdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
 28 Şubat davası sanığı emekli Orgeneral Çetin Doğan, iddianameyi hazırlayan savcıların, 28 Şubat sürecinde "en çok bilgiye sahip, en yetkili kişi olan 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel`in açıklamalarını gözardı ettiklerini" söyledi.

Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmanın öğleden sonraki bölümünde savunmasını yapmaya devam eden Doğan, Demirel`in TBMM Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonuna yaptığı açıklamalar ile basına verdiği röportajlardan, 28 Şubat`ın darbe olmadığı ve dönemin Başbakanı Necmettin Erbakan`ın "ülkenin gergin olması" nedeniyle istifa ettiğine yönelik sözlerini okudu.

Doğan, "9. Cumhurbaşkanı Demirel`in açıklamaları, konuyu yeterince aydınlatmaktadır. Ancak savcılar, en çok bilgiye sahip, en yetkili kişi olan 9. Cumhurbaşkanı`nın açıklamalarını gözardı etmiştir" dedi.

"BİLGİSAYAR DAHİSİ YANILTMIŞTIR"
İddinamede delil olarak bulunan CD`lerde, gerçek belgelerin yanı sıra sahte belgelerin de bulunduğunu ileri süren Doğan, soruşturma tutanağında yer alan, Genelkurmay Başkanlığı özel antetli CD`nin içindekilerin değiştirildiğine dair bulgular olduğunu savundu.

Tamer Tatar isimli kişi tarafından verilen, dava dosyasında delil olarak bulunan CD`yi, Ankara`ya ifade vermeye geldiğinde öğrendiğini belirten Doğan, "Bu CD`deki belgelerden alıntılar yapılarak, bize suçlamalarda bulunulmuştur. Gerek Balyoz mahkemesi, gerekse de 28 Şubat soruşturmasını yürüten savcıların bir bilgisayar dahisi tarafından yanıltıldığı açıktır" diye konuştu.
Doğan, sahtekarlığın bilimsel ispatını, CD`nin kopyasının kendilerine verilmesi halinde somut olarak ortaya koyacaklarını ifade etti. Doğan, savunmasını yarın sürdüreceğini de bildirdi.
Duruşmaya yarın saat 10.00`da devam edilecek.

Bu haberler de ilginizi çekebilir