• DOLAR 32.472
  • EURO 34.742
  • ALTIN 2436.156
  • ...
Diyarbakırlılar belediyeden hizmet bekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Merkez Bağlar ilçe belediyesinin görevini yerine getirmediğini iddia eden Bağlar ilçe esnafı, Bağlar Belediyesi'nden gün geçtikçe artan ve üst üste yığılan problemlerine ivedikle çözüm getirmesi talebinde bulundular. Bağlar esnafı, Oy zamanında siyasilerin gelip kendilerine yalvardıklarını, ondan sonra hiçbir siyasinin kendilerini sormadıklarını dile getirerek belediyeye tepki gösterdi.

 

Kaynartepe Mahallesi'nde 20 yıllık küçük esnaf olduğunu söyleyen Mehmet Kalır, çocuklarının geçimlerini zor sağladığını belirterek, belediyenin şehrin göbeğinde, rastgele büyük marketlerin açılmasına ruhsat vermesinden dolayı epey mağdur olduğunu ifade etti.

 

Mahalleyi sanayi sitesine çevirdiler
Mahallenin sanayi sitesine döndüğünü söyleyen Kalır, "Bizim sokakta, Çimentocu, mermerci ve iki tane eskici var. Burayı sanayi sitesine çevirmişler. Hem görüntü kirliliği yapıyorlar hem de gürültü kirliliği. Çalışmaları sırasında çıkan tozdan dolayı çocuklarımız zehirleniyorlar. Biz belediye ye dilekçe verdiğimiz zamanda iki tane zabıta gönderiyorlar. Zabıtalar gelip ne sorun var diye soruyorlar sonrada herhangi bir faaliyette bulunmuyorlar. Belediye duyarsız davranıyor. Yetkililerin oturdukları yerler lüks. Onların hiçbir dertleri yok. Yine ezilenler gariban fakirler oluyor. Belediye buna bir çözüm bulsun. Bizim çocuklarımız sokakta oynuyor durum bu olunca da olamaması gereken bu kötü ortamdan etkileniyorlar." dedi

 

Belediye hiçbir hizmette bulunmuyor
Belediyenin sokakları temizlemek(!) dışında hiçbir iş yapmadığını ifade eden Kalır, "Sadece sokaklarımızı biraz temizliyorlar. Burası dar bir sokak ama araçlar kısa yoldan gitmek için bu sokaklardan geçmeye çalışıyorlar. Çocuklarımız sokaklarda oyun oynuyorlar. Araba peşinden koşuyorlar. Araba geçtiği zamanda çocuklarımıza çarpma ihtimali yüksektir. Belediye bu sorunun giderilmesi için geniş yollar yapsın ya da en azından bu konuda önlem alsın. Belediye bu halkın oylarıyla buraya gelmiş bu millete hizmet etmek zorundadırlar. Ya tam hakkıyla bu millete hizmet etsinler ya da belediyeciliği bırakıp gitsinler." ifadelerine değindi,

 

Parklar fuhuş yuvası olmuş
Parklarda görevlilerin olmamasından dolayı her türlü pisliğin yapıldığını sözlerine ekleyen Mehmet Kalır, "Parklar fuhuş yuvası olmuş. Çocuklarımla parka gidip oturamıyoruz. Bir başbakanın ya da belediye başkanının gelip te bu ahlaksızca hareketleri engelleyecek değil. Ama belediyenin bu işle ilgilenen zabıtaları var, görevlileri var. Bu tür olayları engellesinler. Ama ne belediye nede polis hiç kimse bunların önüne geçmiyor. Bu parklar bilinçli bir şekilde yapılıyor." şeklinde konuştu.

 

Partiler sadece oy zamanı yanlarına gelip soruduğunu da ifade eden Mehmet Kalır, siyasilerin oy dışında da gelip kendilerini dinlemelerini ve sıkıntılarını gidermesini istedi. Oy zamanında siyasileri gelip kendilerine yalvardığını dile getiren Mehmet Kılar, "Ondan sonra ne gelen var nede giden var. Ben Türkiye'deki tüm siyasi partilere sesleniyorum. Gerçek manada bu güzel şehrimiz Diyarbakır'la ilgilenilensinler. Buradaki insanlar niye Esracı ve hırsız oldu yetkililer bunu biliyor mu? Devlet biraz bunu da bilsin. Gençlerimiz boşta geziyor. Bu yetkililerin çocukları boşta gezsinler de bakalım ne yapacaklar. Onların çocuklarının işi güzel işleri yolunda keyifleri yerindedir. Bizim çocuklarımızda işsizlikten dolayı sokak sokak dolaşıyorlar. Yarın öbür gün esrara ve hırsızlığa başladığı zaman da bunun önüne geçemiyorlar ve anne babayı suçlu buluyorlar. Gelsinler eğer biz suçluysak gerekeni ne ise yapsınlar, Yok eğer aksi ise bize hakkımızı versinler" diyerek yetkililere tepki gösterdi.

 

Yıllarca fırın işlettiğini dile getiren Ahmet İsmailoğlu'da, esnafa temizlik konusunda belli yerlerde denetim var. Bağlar ilçesinde ise herhangi bir denetim yok. Bazılarına ceza geldiğinde tanıdıkları var, bir telefonla işlerini görüyorlar. Çok çok önceki yönetimde işler farklıydı. Denetimler vardı cezalar vardı. Cezalar caydırıcı olduğu için düzen vardı." İfadelerine kaydederek, belediyeden sorunlarına bir an önce et atmasını istedi. (Sedat Kuşulay/Hüseyin Yalçın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir