• DOLAR 32.584
  • EURO 34.886
  • ALTIN 2435.971
  • ...
HÜDA PAR Van İl Teşkilatı Silopi`deki saldırıyı STK`larla görüştü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - HÜDA PAR Van İl Başkanı Av. Rasim Sayğın, Başkan Yardımcıları Fevzi Doğan, Faruk Tasan ve İpekyolu İlçe Başkanı Levent Dalgın, Şırnak`ın Silopi ilçesinde partilerine yönelik düzenlenen saldırı nedeniyle Van`daki STK`ları ziyaret etti. İlk olarak Devrimci Demokrat Kültür Derneği (DDKD) Van Şubesi Başkanı Hüsamettin Acar`ı ziyaret eden HÜDA PAR heyetini Başkan Acar karşıladı.
 
HÜDA PAR İl Başkanı Av. Rasim Sayğın ziyaret amaçlarının Silopi HÜDA PAR ilçe binalarına yapılan saldırılar olduğunu ifade ederek, "Bölgemizde ciddi manada kirli oyunlar oynanıyor. HÜDA PAR`a yapılan saldırılar bölge halkına zarar verecektir. Bu çatışmaların kimseye faydası olmaz. Sadece derin devlet istifade eder." dedi.
 
DDKD Van Şube Başkanı Hüsamettin Acar da, yapılan saldırıları kınadıklarını ifade ederek, "Bu saldırıları asla hoş göremeyiz. Kürt halkının tüm örgütlü yapılarına saygı duyulmalı tek tip anlayıştan vazgeçilmeli. Kürt halkının kurtuluşu için Kürtler, kendi içlerinde barışı sağlamaları şarttır." şeklinde konuştu.
 
"Herkes aklını başına almalı"
TÜMSİAD Van Şubesi ziyaretinde saldırılara ilişkin konuşan İl Başkan Yardımcısı Fevzi Doğan, "Halkın tüm değerlerini temsil eden HÜDA PAR`a yapılan saldırıların hiç kimseye faydası olmaz. HÜDA PAR`ın halk tarafından teveccüh görmesine karşılık ilçe binalarımıza Molotof ve bombalı saldırılar oluyor. En başta da saldırıyı yapan kesim, millet nezdinde mahkûm olur. Halkımızın huzur ortamı bozulur. Kısacası biz inanıyoruz ki bu tip saldırılar Kürt halkının yararına değil zararınadır. Bu güne kadar yapılan saldırılara karşı sağduyulu davranmaya oyunlara gelmemeye gayret gösterdik. Bundan sonra sağduyuyu saldırıyı yapanlardan da bekliyoruz. Çünkü bizler inanıyoruz ki, çatışmalar bu halka ve bu bölgeye fayda sağlamayacaktır. Bu nedenle herkes aklını başına almalı ve bu halkın faydasına çalışmalı." dedi.
 
TÜMSİAD Van Şube Sekreteri Hidayet Kahraman da yapılan saldırıların hiçbir aklı ve mantığı yoktur. Saldırılar hoş görülmemeli ve herkesçe kınanmalıdır ifadelerini kullandı.
 
Yaşananlara tepki gösteren İlim Yayma Cemiyeti Erkek Öğrenci Pansiyon Van Şube Müdürü Kenan Eren, "HÜDA PAR bu halkın bir gerçeğidir, halkın değerlerini temsil ediyor. Dolayısıyla yapılan saldırıları tasvip etmiyor ve şiddetle kınıyoruz." dedi.
 
Sonrasında HÜDA PAR İl Teşkilatının ziyaret ettiği Anadolu Gençlik Derneği de yapılan saldırıları kınadığını ifade etti. (İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir