• DOLAR 32.582
  • EURO 35.019
  • ALTIN 2460.76
  • ...
Çukurova Belediyeler Birliği'nin son dönem toplantısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MERSİN - 103 belediyenin üye olduğu Çukurova Belediyeler Birliği, 2009-2014 dönemine ait son Meclis Toplantısı'nı yaparken, toplantıda 2014-2016 Mali Yılları Bütçe tasarıları görüşüp karara bağlandı.


Meclisin açılış konuşmasını yapan Tarsus Belediye Başkanı ve ÇBB Başkanı Burhanettin Kocamaz, "Bu toplantı Birlik Meclisi'nin yapacağı son toplantı. Zira önümüzdeki Mart ayında yapılacak seçimden sonra Birlik Meclisi de yeniden düzenlenecek. Belki birçok arkadaşımız belki bizlerde dahil bir arada o toplantıda olamayabileceğiz. Ama her şeye rağmen geçirilen 2,5 yıllık dönem içerisinde bizlere verdiğiniz destekler için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum, Allah hepinizden razı olsun diyorum." dedi.


2014 Mart ayında yapılacak seçimler içinde üyelere başarılar dileyen Başkan Kocamaz, "30 Mart seçimlerinden sonra ki bu seçim Türkiye'de özellikle büyükşehirler bazında yeni oluşan büyükşehirlerle beraber ilk defa uygulanacak bir sistem olarak görülecek. Çünkü köy tüzel kişilikleri kalkıyor, büyükşehir olan bölgelerde illerde beldeler kapanıyor ve sadece ilçelerin bir araya gelmesiyle oluşmuş büyükşehir yasasıyla yeni bir yönetim sistemi hayata geçiriliyor. Tabii bu yönetim sistemiyle ilgili bugün bazı endişeler var ama kendimizi de bu işe şimdiden hazırlamalıyız. Mademki bu yasa çıktı bu yasanın endişelerini ortadan kaldıracak şekilde sistemi nasıl oturtabilirsek o kadar sağlıklı bir yapı oluşturabiliriz." şeklinde konuştu.


Meclis Hatay'ın Reyhanlı ilçesinin üye olmasını oy birliği ile kabul ederken, gündemin diğer maddelerini görüşerek karara bağladı. (A. Hâkim Kurt-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir