• DOLAR 32.205
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2500.695
  • ...
SON DAKİKA
"Polis görevini niye yapmıyor?"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 


DİYARBAKIR - Merkez Bağlar ilçesinde kurulan Cumartesi pazarı için malzeme aldığını ve Cuma akşamı pazar alanına bıraktıktan sonra malzemelerinin çalındığını ifade eden pazar esnafı Mehmet Çelik, polise şikâyette bulunduğunu ama polisin kendisiyle ilgilenmediğini üstelik karakoldan atıldığını iddia etti.

 

Olayın yaklaşık bir hafta önce gerçekleştiğini ifade eden Çelik, bir hafta önce Cumartesi günleri kurulan semt pazarına saat 23.00'da pazarda satacağı ürünlerini bıraktığını belirterek, "Sabah 07.00'de geldiğimde eşyalarım yoktu. Çevrede bulunan kamera kayıtlarını incelemek istedim ama işyeri sahipleri polis dışında kimseye gösteremeyeceklerini söylediler " ifadelerini kullandı.

 

155 polis hattını aradığını ama kendisine yardım edilemeyeceği cevabını aldığını iddia eden Çelik daha sonra, " 155 polis hattındaki memur beni en yakın karakol olan Bağlar İlçe karakoluna yönlendirdi. Bağlar karakoluna gittim ve durumumu ifade edebilmek için iki saat bekletildim. İfademi alırken de beni olay yerine geri göndererek olay yerinin detaylı adresini getirmemi istediler. Bende verilenleri yaptım ve bana 2-3 gün içerisinde sizi bilgilendireceğiz dediler" şeklinde belirtti.

 

Olayın üzerinden bir hafta geçmesine rağmen kimsenin arayıp bir bilgi vermediğini dile getiren Çelik, " Yaklaşık bir hafta geçmesine rağmen bana dönüş yapmadıkları için yeniden karakola başvurdum. Alacaklıların paralarını istediklerini söyledim ama polisler bana 'bekleyeceksin, biz savcılığa gerekli bilgileri verdik olay çözülünce sana döneriz' dediler. Bende olay yerinde kamera kayıtlarının olduğunu bu işin neden bu kadar geç sürdüğünü söyledim onlarda, bizim elimizden başka bir şey gelmiyor diyerek beni terslediler" şeklinde iddia etti.

 

Polisin kendisiyle ilgilenmediğini ve polisin kaba davranışlar sergilediğini iddia eden Çelik, " Polise mağdur edildiğimi ve bana yardımcı olmaları gerektiğini söyledim aksi halde yasal hakkımı kullanacağımı söyledim. Poliste bana 'hiçbir şey yapamazsın istersen git başbakanlığa şikâyet et değişen bir şey olmaz', diyerek beni karakoldan dışarı attılar" iddialarını dile getirdi.

 

Çelik son olarak, kendisiyle ilgilenmeyen polisler hakkında gerekli yasal süreci başlatarak hakkını arayacağını söyledi. (M. Sait Adiyaman/Sedat Kuşulay - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir