• DOLAR 32.27
  • EURO 34.762
  • ALTIN 2400.811
  • ...
Batman Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - 28 Temmuz Perşembe Batman yerel gazetelerinde yer alan bazı haber özetleri şöyle;

Medya Gazetesi; `Kantar Köprüsünün Yeri Değiştirilmesin!`
Batman`a bağlı Habizbini bölgesinde yapılması planlanan Kantar Köprüsünün projesinin değişeceği dedikoduları üzerine harekete geçen köy muhtarları köprü yerinin değişmesi halinde eylem yapacaklarını söylediler.

`Bir Genç Daha Yaşamına Son Vermek İstedi`
Fare zehiri içerek intihar etmek istedi. Batman`da bunalıma giren şahıs fare zehiri içerek intihar girişiminde bulundu.

Pusula Gazetesi; `650 Kişi Terör Tazminatı Alacak`
Güneydoğu Anadolu`da yaşanan olaylar nedeniyle Batman`da terörden dolayı zarara uğrayan 650 kişi, 14 Milyon TL`lik ödenekle terör tazminatından faydalanacak.

`Daha da Sıcak Olacak!`
Kavurucu sıcağın hüküm sürdüğü ilimizde sıcaklıklara ilişkin Meteoroloji`den uyarı geldi. Yapılan uyarıda sıcaklığın 40 dereceye ulaşacağı ve vatandaşların tedbir almasını istedi. 43 derece olarak hissedilen hava sıcaklığı Cuma günü 44 dereceye çıkacak.

Doğuş Gazetesi; `Hasankeyf`te Büyük Keşif`
Dünyanın en nadir canlılarından biri olan ve yok olduğu sanılan leopar sazanı geçtiğimiz günlerde Hasankeyf`te yeniden bulundu.

`650 Kişi Terör Tazminatı Alacak`
Güneydoğu Anadolu`da yaşanan olaylar nedeniyle Batman`da terörden dolayı zarara uğrayan 650 kişi, 14 Milyon TL`lik ödenekle terör tazminatından faydalanacak.

Mezopotamya Gazetesi; `Cens: Bu Sürgün Cezaları Hiçbir Vicdana Sığmaz`
Batman Mustazaf Der Genel Başkanı Abdurrahman Cens, Diyarbakır D Tipi Kapalı Cezaevinde bulunan Hizbullah tutuklu ve hükümlüsü 55 kişinin sevkinin yer darlığı bahanesiyle uzak illere çıkarılmasının manidar olduğunu belirterek, sevklerin ailelerin ikametgâhlarına yakın yerlere yapılması gerektiğini söyledi.

`Beşiri de İmamın Evi Yandı`
Batman`ın Beşiri ilçesinde imamın evinde çıkan yangına neyin sebep olduğu bilinmezken ev tamamen kül oldu.

Batman Postası Gazetesi; `Batman Cuma Günü 46 Dereceye Ulaşacak`
Meteoroloji verilerine göre Cuma ve Cumartesi günü Batman`da rekor sıcaklık derecesi görülecek. Gölgede 45 ve 46 derece ile Türkiye`nin en yüksek sıcaklığının yaşanacağı Batman`da, uzmanlar Cuma ve Cumartesi günü zorunlu olmadıkça dışarı çıkılmaması uyarısında bulundu.

Batman Gazetesi; `Terör Tazminatından 650 Kişi Faydalanacak`
Güneydoğu Anadolu`da yaşanan olaylar nedeniyle Batman`da terörden dolayı zarara uğrayan 650 kişi, 14 Milyon TL`lik ödenekle terör tazminatından faydalanacak.

`Nesli Tükenmişti Hasankeyf`te Ortaya Çıktı`
Dünyanın en nadir canlılarından biri olan ve yok olduğu sanılan leopar sazanı (Luciobarbus subquincunciatus) geçtiğimiz günlerde Hasankeyf`te yeniden bulundu.

Çağdaş Gazetesi; `Mısırcı bekleyişte!`
Son yıllarda mısır üretimine yönelen Batman ve yöresindeki çiftçi, bir yıldır prim alamamanın burukluğunu yaşıyor. Ziraat Odası Başkanı Nizamettin Aydiş, bölgedeki tüm illerde mısır priminin dağıtıldığına dikkat çekti ve ekledi; "Yeni ürünün hasadına önümüzdeki günlerde başlanacak. Batman`daki mısırcı halen prim bekliyor. Mısırcı borcunu kapatmak için neredeyse tefeciye başvuracak hale geldi."
Veysi Rüzgâr - İLKHA 

Bu haberler de ilginizi çekebilir