• DOLAR 32.34
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2393.529
  • ...
Kelime-i tevhid bayrağı nedir?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İstanbul'da 1 Ocak Pazartesi günü "Şehitlerimize Rahmet, Filistin'e Destek, İsrail'e Lanet" yürüyüşüne katılan İsmail Aydemir, elinde üzerinde Kelime-i Tevhid yazılı  bayrak ile yürüdüğü sırada, Galata Köprüsü üzerinde Ege. A. isimli kişinin yumruklu saldırısına uğradı.

Saldırıyı gerçekleştiren şüpheli olay yerinden kaçmaya çalışırken yakalandı. Burnundan yaralanan Aydemir ise , polis ekiplerince Taksim İlkyardım Hastanesi'ne götürüldü. Olayın ardından sosyal medyada 'Hilafet bayrağı taşıyordu' şeklinde paylaşımlar yapıldı. 

KELİME-İ TEVHİD BAYRAĞI NEDİR?

Kelime-i Tevhid bütün insanlara gelen İslam dininin ilk şartıdır. İslam’ın beş şartının ilkidir. Kelime-i Tevhid bayrağı üzerinde “La ilahe illallah, Muhammedun Resullullah" yazan bir bayraktır. Türkçe'de “Allah’tan başka ilah yoktur, Muhammed Allah’ın resulüdür” anlamına gelir.

HİLAFET BAYRAĞI NEDİR?

Hilafet bayrağı  genel olarak İslam dünyasının birliğini ve İslami yönetimin temsilcisi olduğu düşünülen halifeyi simgeler. Bu bayraklar, dönemlere ve coğrafyalara göre farklılık gösterse de, genellikle siyah, beyaz, yeşil veya kırmızı gibi renkleri ve çeşitli İslami motifleri içerir. Emevi, Abbasi, Osmanlı gibi devletler tarafından farklı versiyonları kullanılmıştır ve her birinin kendi hilafet bayrağı anlam ve tasarım özellikleri bulunmaktadır. Hilafet bayrağında hilal sembolü kullanılmıştır.  Bazısında bir hilal ve yıldız varken bazısında ise 3 adet hilal yer almaktadır. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir