• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Ev kiralamada yeni dönem başladı! Rekor ceza alabilirisiniz!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ev kiralamalarına ilişkin yeni dönem, 2024 yılı itibarıyla başladı. Düzenleme ile evini 100 günden az süre ile kiralayanlar ile, evini yılda 4 defa kiralayanlar, yakın takibe alınacak. Belirlenen şartları yerine getirmeyenler, rekor cezalar ödeyecek.

ATV Haber'de yer alan habere göre; dairesini günlük kiraya vermek isteyenler artık izin belgesi almak zorunda. Bu izin belgesini alabilmek içinse tüm kat maliklerinin onayı gerekiyor. Eğer kat maliklerinden bir kişinin bile onayı olmazsa, kiralama için izin belgesi almak mümkün değil.

Söz konusu izinleri alan vatandaşlar, e devlet üzerinden izin belgesi için başvuruda bulunabilecek. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın ilgili yetkilileri de bu izni vermeden önce, konutu gelip inceleyecek.

KONUTUN GİRİŞİNE ASILACAK

Söz konusu daire kiralama için uygunsa bu izin bir plaketle verilecek. Konutun girişine Bakanlığın vereceği bu plaket asılacak.

12 KİŞİ SINIRI

Kiralanan bir evde en fazla 12 kişi kalabilecek. 3 yaşından küçük çocukların sayısı esas alınmayacak.

Binada en az 5 dairesi olanlar, günlük kiraya verebilmek için iş yeri ruhsatı almak zorunda.

1 MİLYON CEZASI VAR

Evini 100 günden kısa kiralayan herkes söz konusu kurallara uymak zorunda. Evini 100 günden daha uzun bir süre için kiralayanlar ise uygulamanın dışında kalacak ama takip edilecek. Aynı konut 1 yılda 100 günden uzun süreli kiraya verilirse sorumlusuna 1 milyon TL ceza kesilecek.

İzin belgesi olmadan evini kiralayanları ise ağır yaptırımlar bekliyor. Evini izinsiz günlük kiralayanlara 100 bin TL ceza kesilecek. Cezayı ödeyip, 15 gün içinde izin almayıp, evini kiraya vermeye devam edene ise 500 bin TL daha ceza kesilecek.

Verilen iki cezaya rağmen izinsiz kiralama yapana 1 milyon TL'ye kadar yeni ceza kesilecek.

Bu haberler de ilginizi çekebilir