• DOLAR 32.205
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2500.695
  • ...
Tarihte bugün: 2 Ocak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

1905- Rus-Japon savaşında Çin'deki Rus üssü Port Arthur, Japon Deniz Kuvvetlerine teslim oldu. Rus İmparatorluğu'nu çöküşe götüren ve 1905 devriminin kapısını açan yenilgiler dizisi başladı.

1924: Cuma günü hafta tatili olarak kabul edildi. Ancak 27 Mayıs 1935 tarihinde bu kanun değiştirildi. Hafta tatili cuma günü olmaktan çıkarılıp pazara alındı.

1935- Soyadı Kanunu yürürlüğe girdi.

1955: Panama devlet başkanı Jose Antonio Remon bir suikast sonucu öldürüldü.

1975- Türkiye radyoları TRT 1, TRT 2 ve TRT 3 adıyla yayın yapmaya başladı.

1979: Türkiye ve Amerikan arkeologların beş yıl süren ortak çalışmalarıyla dünyanın ilk İslam batığı Ege Denizi'nde bulundu.

1987: Dönemin Cumhurbaşkanı Kenan Evren, 'kızların, başörtüyle okullara giremeyeceğini' söyledi.

1991: Gönenli Mehmet Efendi'nin vefat etti.          

2002: Türk Medeni Kanunu ile Türk Medeni Kanunu’nun Yürürlüğü ve Uygulama Şekli Hakkındaki Kanun yürürlüğe girdi. Aile kurumunun temeline bu kanunla dinamit yerleştirilmiş oldu.

2003: Kopenhag kriterleri ile anayasaya uyum çerçevesinde bazı yasalarda değişiklik öngören tasarı Meclis ‘de kabul edildi. Yasaya göre, siyasi partilerin kapatılması davalarında 5'te 3 çoğunluk aranacak. İşkence ve kötü muamele suçlarından verilen cezalar para cezasına çevrilemeyecek. Anayasa Mahkemesi, siyasi partinin devlet yardımından yoksun bırakılmasına karar verebilecek. Cemaat vakıfları mülk edinebilecek. Gazeteciler haber kaynaklarını açıklamaya zorlanamayacak.

2007: Bulgaristan ve Romanya, resmen AB üyesi oldular.

2012: Gaziantep’te bir anne başörtülü kızını derslere almayan okul yönetimini şikâyet etmek için gittiği polis merkezinde gözaltına alındı. Yaklaşık 7 saat "Güven Polis Merkezi"nde gözaltında tutulan anne Güllü Çevik, savcılıktaki sorgusunun ardından serbest bırakıldı. Ama hakkında açılan davada Çevik, 2 yıl 10 ay hapis cezasına çaptırıldı.

2017: Brezilya'da ülkenin kuzeyindeki Amazonas eyaletinde başlayan ve başka bölgelere sıçrayan hapishane ayaklanmalarında bir hafta içinde 100’ü aşkın hükümlü hayatını kaybetti, yüzlerce mahkûm firar etti.

2018- Yasin Börü, Hüseyin Dakak, Riyad Güneş ve Hasan Gökgöz'ün firari katil zanlılarından Ersin Filizer, Diyarbakır'da yakalandı.

2020: Hükümete Libya’ya asker gönderme yetkisi veren cumhurbaşkanlığı tezkeresi Meclis Genel Kurulu’nda kabul edildi

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir