• DOLAR 32.205
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2500.695
  • ...
İşgalci İsrail "gönüllü göç" adı altında etnik temizlik planı geliştiriyor!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İşgalci İsrail’in HaYom gazetesinin haberine göre, Netanyahu, Likud Partisi milletvekilleriyle yaptığı toplantıda, "Bizim sorunumuz, mültecileri kabul etmeye hazır ülkeler. Biz bunu çözmek için çalışıyoruz." ifadesini kullandı.

Likud Partisi Üyesi Siyonist Milletvekili Danny Danon da Newsweek dergisinde, "Gazzelilere 'gönüllü göç' imkanının sunulmasını" da içeren 5 maddelik bir sözde plan yayımladığını bildirdi. Danon, yazıda, Filistinlilere "Nazi" benzetmesi de yaptı.

Eski İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW) Direktörü Profesör Kenneth Roth, George Washington Üniversitesinde Uluslararası İlişkiler ve Siyaset Bilimi Profesörü Michael Barnett, İsveçli siyaset bilimci ve insan hakları aktivisti Helene Sejlert, basına, İşgalci İsrail'in sözde "gönüllü göç" planını değerlendirdi.

"Gazze'yi Filistinlilerden temizlemeye yönelik daha geniş bir planın parçası"

İşgalci İsrail'in söz konusu planına ilişkin Barnett, "Benim anladığım kadarıyla bu noktada 'gönüllü göç', Gazze'de yaşayan Filistinlilere veda etmenin başka bir adıdır. Yani bu, Gazze'yi Filistinlilerden temizlemeye yönelik daha geniş bir planın parçasıdır." değerlendirmesini yaptı.

Barnett, "İsrail'in uzun süredir devam eden planlarından biri, mümkün olduğu kadar çok Filistinliyi Gazze'den ve Batı Şeria'dan uzaklaştırmaktı. Yani bu aslında, tüm niyet ve amaçlarıyla bir tür etnik temizlik olan daha geniş bir gündemin parçası." diye konuştu.

"Gönüllü göçün" etnik temizliğin farklı bir yöntemini temsil ettiğini kaydeden Barnett, Gazzelilerin sürekli İsrail'in bombalarıyla karşı karşıya olması nedeniyle "gönüllülüğün" hiçbir anlam ifade etmediğini vurguladı.

Habernas

Bu haberler de ilginizi çekebilir