• DOLAR 32.297
  • EURO 34.78
  • ALTIN 2410.266
  • ...
Avustralya'da fırtına felaketi: 10 kişi öldü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hamza Durmaz

Avustralya'nın Victoria, Yeni Güney Galler ve Queensland eyaletlerini şiddetli fırtına ve yağış etkisi altına aldı.

Japan Today'de yer alan habere göre, şiddetli rüzgarlar en çok etkilenen bölgelerdeki çatıları uçurdu ve ağaçları devirdi. 10 kişi hayatını kaybederken, 90 binden fazla hane elektriksiz kaldı.

Queensland Polis Komiseri Katarina Carrol fırtına sırasında Moreton Körfezi'ndeki Green Island yakınlarında içinde 11 kişinin bulunduğu bir yatın alabora olması sonucu üç kişinin hayatını kaybettiğini söyledi.

Polis, Brisbane eyaletinin başkentinin yaklaşık 180 kilometre kuzeyindeki Gympie kasabası yakınlarında iki kadının, su basmış yağmur suyu kanallarına sürüklendikten sonra ölü bulunduğunu söyledi. Brisbane'in güneyinde bir yağmur suyu kanalında kaybolan dokuz yaşındaki bir kız çocuğu ölü bulundu.

Ayrıca ağaçların devrilmesi sonucu iki kişi hayatını kaybetti.

Queensland Başbakanı Steven Miles 'benzeri görülmemiş' fırtınanın bir beton elektrik hattını devirdiğini söyledi. Miles, bu ayın başlarında eyaleti vuran Jasper Kasırgası'nın ve son fırtınaların zararının 'milyarlarca' olabileceğini söyledi.

Avustralya Meteoroloji Bürosu, şiddetli havanın bugün ilerleyen saatlerde hafiflemesi beklenmesine rağmen yağmurun devam edeceğini açıkladı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir