• DOLAR 32.223
  • EURO 34.933
  • ALTIN 2444.474
  • ...
Gazze'ye destek yürüyüşüne katılan Kadınlar: Bu davaya sahip çıkmamız gerekiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

işgalci siyonist rejiminin Gazze'de yaptığı soykırım ve katliamlara karşı tüm dünyada tepkiler devam ediyor.

İşgalci siyonistlerin yaptığı vahşi saldırıların bu yana gerek STK'lar gerekse de siyasi partiler olarak mazlum Filistin halkının yanında olduğunu ortaya koyan Şanlıurfa'da, HÜDA PAR tarafından yürüyüş gerçekleştirildi.

Yapılan yürüyüşe katılan Şanlıurfalı kadınlar, engeller ne olursa olsun onları ezip geçeceklerini ve Kudüs ve Mescid-i Aksa'yı özgürlüğüne kavuşturacaklarını belirtti.

"Bu davaya sahip çıkmamız gerekiyor"

HÜDA PAR Kadın Kolları İl Başkanı Emel Yalçın yaptığı açıklamada, "Elhamdülillah her zaman yaptığımız basın açıklamalarında söylediğimiz ve dile getirdiğimiz Müslüman olarak değil insani bir sorumluluktur. Müslüman'ım ve insanım diyen herkesin kendilerine dert edinmeleri gereken bir davadır. Bu davaya sahip çıkmamız gerekiyor. Boykotla yürüyüşle sesimizle elimizden geleni en âla şekilde yapmamız gerekiyor. Bu durumda da Allah'a hamd olsun HÜDA PAR ve HÜDA PAR kadın kolları olarak elimizden geleni en güzel şekilde yapmaya çalışıyoruz." şeklinde konuştu.

"Bütün kardeşlerimizin aslında yüreğindeki şey meydanlara çıkartıldı"

Halkın Gazze ve Kudüs noktasında yüreğinin yandığını söyleyen Kudret Ünel, " Allah HÜDA PAR'dan razı olsun böyle bir etkinlik hazırladığı için. Bütün halkımızın zaten yüreği yanıyordu; bütün diğer illerdeki HÜDA PAR'lı kardeşlerimiz bu etkinliği yaptılar ve buradaki İl Başkanlığımız da bu etkinliği başlatarak bütün kardeşlerimizin aslında yüreğindeki şeyi meydanlara çıkartmış oldu. Bu nedenle Biz hepimiz bu etkinliğe iştirak ettik. Kardeşlerimizin duygu ve düşüncelerini burada sloganlarımızla, kalabalığımızla ve tekbirlerle ortaya koyduk. Basın açıklaması çok güzeldi, Allah onlardan razı olsun bütün halkımızın duygu ve düşüncelerini dile getirdiler." dedi.

"Her hareket Müslümanlar için bir berekettir"

Filistin konusunda meydanlarda olacaklarını dile getiren Songül Baytar, "Her hareket Müslümanlar için bir berekettir. Allah'ın izniyle çıktığımız bu sefer yolculuğunda Allah bizi inşallah zafere ulaştıracaktır. Elimizden gelen her çabayı her gayreti Filistin konusunda ne yapmamız gerekiyorsa çoluk, çocuğumuzla Allah'ın izniyle meydanlarda olacağız. Yapılan bugünkü yürüyüşte de Şanlıurfalılar şunu gösterdi ki zafer yakındır ve bu yürüyüşün karşısında bütün engeller küçük kalmaya mahkûmdur. Allah'ın izniyle engeller ne olursa olsun biz onları İnşallah ezeceğiz geçeceğiz ve Kudüs'ümüzü Aksa'mızı özgürlüğe kavuşturacağız. Bu noktada bu yürüyüşlerimize devam edeceğiz inşallah." ifadelerini kullandı.

"Bütün dünya maalesef susuyor"

Yasemin Turmak ise "Allah razı olsun duygularımıza tercüman oluyorlar iyi organizasyon yapıyorlar çok seviyoruz onları. Ayrıca israil diye bir devleti kabul etmiyoruz terör örgütü ve bütün dünya maalesef susuyor. Birleşmiş Milletleri protesto ediyorum, onları da kabul etmiyorum." diye konuştu. (İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir