• DOLAR 32.393
  • EURO 34.646
  • ALTIN 2386.232
  • ...
Tarihte bugün: 18 Aralık
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

M.Ö. 218: Kartaca’nın efsanevi kralı Hannibal, Trebia (Trebya) savaşında, Roma İmparatorluğu’na karşı büyük zafer kazandı. Dönemin süper gücüne yenilgiler tattıran Hannibal, Roma’nın uzun süren taktik ve stratejik arayışları sonunda ancak durdurulabilmiş ve böylelikle Roma, Hannibal tarafından tamamen yok edilmekten kurtulmuştur. (Trebia savaşı)

1111: Büyük müçtehid, kelam ve tasavvuf âlimi, İslam külliyatında kürsü sahibi İmam-ı Gazali vefat etti. Batı dillerinde “Algazel” olarak anılan İmam Gazali’nin künyesi Ebu Hâmid, lakabı Huccetü’l İslam ve Zeyneddin’dir; Gazali mahlası ile meşhurdur. (İmam-ı Gazali vefat etti)

1865: ABD’de kölelik kaldırıldı. Kâğıt üzerinde ve resmi söylemde kölelik kalkarken; fiili kölelik, ırkçılık ve siyahlara karşı ırk ayrımcılığı ve zulüm, 20’nci yüzyılın sonlarına kadar devam edecekti. Halen dahi Amerika ve Avrupa toplumunun ve yöneticilerinin zihni altyapısında ırkçılık ve köleciliğin tam olarak silindiği söylenemez. (ABD’de kölelik kaldırıldı!)

1917: Rusya ile Türkiye arasında Erzincan Antlaşması yapıldı. Kafkasya Cephesi’nde savaş sürerken 1917’de Rusya’da Bolşevik ihtilali olunca, Rus ordusunda büyük bir panik başladı. Geri çekilmek zorunda kalan Ruslarla, 18 Aralık 1917’de Erzincan Ateşkes Antlaşması yapıldı. (Rusya ile Türkiye arasında Erzincan Antlaşması yapıldı)

1946: Uluslararası Para Fonu IMF faaliyete geçti. 27 Aralık 1945’de kurulan IMF 32 üye ülkenin para birimlerinin altın ve Amerikan Doları karşılığını ifade eden bir anlaşma ilan etti. (IMF faaliyete geçti)

1965: Türkiye, BM’nin Kıbrıs’a müdahalede bulunulmayacağına dair kararını kabul etmeyeceğini, Londra ve Zürih Antlaşmaları’nın uygulanacağını ve Kıbrıs üzerindeki garantörlük hakkını kullanacağını kesin olarak ilan etti. (Türkiye’nin kıbrıs kararları)

2002: Radyo ve televizyonda, farklı dil ve lehçelerde yayın yapılmasına ilişkin usul ve esasları düzenleyen yönetmelik, resmî gazetede yayınlanarak yürürlüğe girdi. (Farklı dil ve lehçelerde yayın)

2002: Ankara Üniversitesi öğretim görevlilerinden Necip Hablemitoğlu, Çankaya’da evinin önünde silahlı saldırıya uğradı. Hablemitoğlu, olay yerinde öldü. (Necip Hablemitoğlu silahlı saldırıya uğradı)

Bu haberler de ilginizi çekebilir